Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Мария Илиева разочарова стотици деца?
Автор: Екип Ruse24.bg 09:28 / 15.05.2023Коментари (0)329
©
Мария Илиева безцеремонно отряза собственото си училище, в което е получила средно образование. Това е Софийската математическа гимназия, която в момента е най-елитното школо в столицата. Певицата е била поканена да се включи в концерт по повод годишнина на гимназията, но отказала, защото директорът не успял да намери пари, за да й плати участието. 

Софийската математическа гимназия отбеляза своите "50 плюс една" години на 9 май с концерт в зала 1 на Националния дворец на културата. Директорът обяви от сцената, че такива изяви са традиция в престижното училище, която обаче е била прекъсната в последните 4 години, вероятно заради пандемията. През 2023-а децата решили да я възстановят, организирали всичко сами и много искали да поканят голяма звезда, която да излезе заедно с тях на сцената.

Разбира се, веднага са се сетили за Мария Илиева, която е най-прочутата възпитаничка на елитното училище, макар и да не е известна с математически, а в музикален талант. Децата до последно са се надявали, че звездата ще излезе на сцената за концерта им в голямата и престижна зала, която бяха препълнили на 9 май. Вечерта обаче мина без изпълнителката, която дни по-рано получи поредна награда за работата си на сцената. Оказа се, че училището, което самата тя е завършила, не може да си я позволи.

В своята реч за празника директорът – д-р Антоан Тонев, намекна за разочарованието, което децата са изпитали от отказа на звездата, макар че не спомена нейното име. Той даде да се разбере, че причината за отказа е финансова.

"Учениците дойдоха при мен и попитаха: "Може ли да поканим някоя голяма звезда, за да стане концертът незабравим?". Честно да ви кажа, опитахме се, но не успяхме. Бюджетът се оказа по-важен от принадлежността. Истинските звезди обаче не са тези, които пълнят зали или дискотеки. Големите звезди са всички хора, които работят неуморно и с това променят света", каза директорът.

По информация на "Уикенд" въпросната "голяма звезда", за която той говореше, е именно Мария Илиева, която от есента ще е ментор в шоуто на Би Ти Ви "Гласът на България". Дни преди концерта ученици от гимназията споменаха пред репортер на вестника, че текат преговори с нея. "Водим разговори, но не знаем дали ще успее да дойде", споделиха те. Явно директорът не е успял да намери пари, за да й плати. "Какво щеше да й стане, ако беше изпяла една песен на тези деца?", зашушукаха хора в зала 1 след речта на директора. 

Какъв е хонорарът на певицата, не се знае със сигурност, но се носят истински легенди за парите, които тя иска за участия. Преди 4 години се говореше, че взимала по 10 хиляди лева. Не е ясно дали това е реалната й цена, или сумата е преувеличена, но какъвто и да е хонорарът й, явно не се е вписвал в бюджета дори на най-престижното столично училище. 

Иначе певицата не е от хората, които отказват участия в благотворителни инициативи. Беше обявила например, че ще пее на концерт за набиране на средства за построяване на православен храм в един от най-престижните софийски квартали – "Изгрев". Въпросното шоу беше насрочено 4 дни след училищния празник. Участие в него бяха потвърдили и други звезди, които са близки с Мария – Любо Киров, Владимир Ампов – Графа, Орлин Павлов и Васил Петров.

Още по темата: общо новини по темата: 5786
06.05.2024 »
23.04.2024 »
22.04.2024 »
05.04.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
предишна страница [ 1/965 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: