Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Героинята Пиронкова не издържа, остана на крачка от финала
Автор: Екип Ruse24.bg 09:33 / 02.07.2010Коментари (30)700
©
Златното момиче на българския тенис Цветана Пиронкова не успя да издържи на напрежението и отпадна на полуфинала на Уимбълдън, след като водеше с 1:0 сета на Вера Звонарьова (Русия). Пловдивчанката игра стабилно в първия сет и взе пробив в средата, като не сгреши при собствения си сервиз и спечели с 6:3. В средата на втория обаче нещата се обърнаха, Звонарьова взе пробив и обърна до 3:6.

Тогава сякаш Пиронкова отстъпи психически. Третият сет започна с пробив на Звонарьова, след това тя взе още един за 4:1. При този резултат Пиронкова показа, че може и да се върне в мача, като стигна до 15-40 и два шанса за пробив, но Звонарьова се задържа и спечели гейма за 5:1. Въпреки това, Цвети доказа, че има какво да покаже, като взе сервиз-гейма си с няколко добри отигравания за 5:2. Все пак Звонарьова показа стабилна игра накрая и затвори сета и мача с 6:2, въпреки че Цвети спаси един мач-бол.

Въпреки загубата, Цветана Пиронкова остави изключително добри впечатления в мача с няколко много добри отигравания. Тя ще влезе в топ40, около 35-о място. Полуфиналът, който игра, е най-големият успех за българският тенис.
Още по темата: общо новини по темата: 2
29.06.2010
28.06.2010






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Браво на Цвети. Жалко че не се класира на финала за да смачка и другия негър. Още повече успехи от сега нататък.
0
 
 
Браво на Цвети!!!Както се казваше едно време-таз година полуфинал,догодина финал!Благодаря и на сайта,че ни даде възможност да проследим мача онлайн!Браво,страхотни сте!
0
 
 
Благодарим ти, Цвети ! Донесе много гордост за твоя клуб /Локо Пловдив/ ! За Нашия град ! За всички истински майни ! Поклон !
+2
 
 
БРАВО Цвети ти пак се справи много добре не съжаляваи за нищо и не обръщаи внимание на злорадите хора.Много бъдещи успехи!
0
 
 
Велико постижение на едно велико семейство, на едно велико и скромно пловдивско момиче! Нямам думи за да изразя възхищението си! В този мач нещо не ти достигаше срещу мощните бекхенди на рускинята, Цвети. Има и други неща, които малко не ти достигаха, както и физическата умора си каза думата. Но за всички тези неща все с малко недостигащи за по-голям успех, сега е важно да продължиш напред и да подобриш подготовката си! Още: разузнаването на всеки следващ съперник включва и избор на тактика за неутрализиране на силните му страни. В този мач нямаше противодействие на бекхенда по диагонала на рускинята. Още веднъж, Благодаря ти, Цвети! Ти накара Лондон и светът да заговорят за теб и за нашия град! Направи ни горди!
+1
 
 
Браво, Цвети! Черно-бяла гордост! И това е голям успех! Почна добре, но не издържа физически и психически пред назобената азиатка! Пък и е стара нейна слабост да се задоволява с постигнатото и да не се стреми към крайна победа. Това е много голям успех за нея и за България - да я поздравим и посрещвем като победителка в Пловдив!
+2
 
 
Браво Цвети!!! Малко късмет не ти стигна! Руския глиган, (който незнам защо вика "Бамос"?) беше глътнал вода, ама.... пусто избегА късмета! Цвети ти си нашата гордост!!! :)
+1
 
 
Браво, Цвети!!! Много други успехи за напред!
+1
 
 
Гледах мача. Нашата започна наистина добре и само с един пробив си свърши работата. После малко се отпусна, не знам защо. Може да е подценила малко втория сет, не виждах да е прекалено уморена. Звонарьова не показа голяма класа и мача си беше равностоен за мен. Този втори сет който загуби имаше 2-3 ситуации когато е на крачка да опита пробив, но все оставаше на 30 точки и онази взимаше на 40 ... А третия сет да не говорим, нямам думи. Прибързваше ли с ударите, уморена ли беше, какво беше ... Все едно след 1-1 беше се приготвила за 1-2 отпадане, аз не видях сериозно да подходи към нещата. Натисна малко чак към края когато загуби всякакви шансове вече ... В крайна сметка класирането е рекордно за нея и опита каквото можа. Можем само да се гордеем с нея, пък финала за друг път дано стане :) БРАВО, БРАВО, БРАВО, БРАВО, БРАВО, БРАВО, БРАВО, БРАВО, БРАВО ... !
+1
 
 
Дано това да е само началото на вихрушката от успехи занапред. Браво!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Александър Зверев трябва да направи услуга на Григор Димитров днес
Григор Димитров отпадна в Рим, но може да се изкачи в световната ранглиста
Един от близките приятели на Григор Димитров продължава напред в Рим
Какво трябва да знаем за следващия опонент на Григор Димитров в Рим?
Ясно е кога е следващият двубой на Григор Димитров в Рим
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: