Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Дъщерята на Стоянка Мутафова фалира, привърши спестяванията на майка си?
Автор: Екип Ruse24.bg 17:54 / 20.07.2023Коментари (0)384
©
Спестяванията, които покойната Стоянка Мутафова завеща на единствената си дъщеря Мария Грубешлиева-Муки, явно са на привършване. В последно време щерката на комедийната легенда е започнала по-добре да си прави сметката, защото парите в банката се топели, а разходите се множели.

Муки вече се въздържала от излишни харчове, а наскоро й се наложило да си купи нова пералня и била удивена от високите цени на битовата техника в търговските вериги. Оказало се, че Грубешлиева не можела да си позволи да плати уреда кеш и го взела на лизинг. Сумата от 1200 лева щяла да плаща цяла година.

"Старата машина се развали и много исках да я поправят, защото имам сантимент към нея. Уви обаче ремонтът се оказа невъзможен. От мола си взех на изплащане голяма нова пералня, в която ще кисна и олекотените си завивки - нещо, което не можех да правя в предишната. Лизинговите ми вноски са по 100 лева на месец“, сподели Муки.

Откакто живее сама, щерката на легендарната Стоянка Мутафова се е научила да прави по-добър разчет на финансите си, за да не го докара до просешка тояга. Преди години тя обичаше да се глези със скъпи разкрасителни процедури и почти всеки ден посещаваше салони за красота. Мария е и запалена по модата и често си купуваше лъскави придобивки, но шопинга по бутиците вече е свела до минимум.

Муки се издържа благодарение на наема на апартамент в "Лозенец“, който приживе майка й купила и оставила като наследство. Жилището е различно от това, в което комедийната легенда до последно живя, и в момента е обитавано от щерка й. Ако нямала този доход, едва ли Мария щяла да успява да свързва двата края, защото пенсията й е  социална и е едва 180 лева, ожали се преди време самата тя.

Причината сумата да е толкова ниска е, че Муки нямала необходимия трудов стаж, за да бъде пенсионирана дори с минималния размер. От началото на годината Грубешлиева вече не била толкова самотна, защото дружала със свой по-млад съсед. Галантният Борян бил със 7 години по-малък от нея, познавали се отдавна, но едва наскоро се преоткрили.

64-годишният съсед на Муки започнал първо да й помага с битовите проблеми, изявявал желание да й пазарува, извеждал я на разходки и я изслушвал търпеливо. Тя се впечатлила от любезното му отношение и загриженост и не й трябвало много време, за да осъзнае, че всъщност е мъжът за нея. Той също отворил сърцето си за щерката на Мутафова. "Разбираме се перфектно, много го бива в кухнята“, хвали мъжа до себе си Муки, пише HotArena.

Още по темата: общо новини по темата: 5786
06.05.2024 »
23.04.2024 »
22.04.2024 »
05.04.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
предишна страница [ 1/965 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Бюджет 2024
Парламентарни избори 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: