Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Росен Желязков и виетнамският му колега търсят възможности за развитие на бизнеса между двете страни
Автор: Екип Ruse24.bg 16:41 / 25.09.2023Коментари (0)378
© НС
Възможностите за развитие и разширяване на традиционно добрите приятелски връзки между България и Виетнам бяха основна тема на срещите на председателя на Народното събрание Росен Желязков с председателя на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам и водената от него парламентарна делегация, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Визитата на председателя на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хуе е по покана на председателя на Народното събрание Росен Желязков.

Надявам се днешната ни среща да даде тласък на отличните ни двустранни отношения и да създаде предпоставки за тяхното пълноценно оползотворяване и издигане до ниво стратегическо партньорство, отбеляза председателят на Народното събрание. Росен Желязков подчерта, че има неизползван потенциал за развитие на сътрудничеството между България и Виетнам в търговско-икономическата и в научно-техническата сфери.

За развитието на двустранните отношения гаранция са подписаните споразумения за свободната търговия и за защита на инвестициите между ЕС и Виетнам, което беше ратифицирано единодушно само преди броени дни от българския парламент, подчерта председателят на Народното събрание. Според Росен Желязков възобновяване на работата на смесената българо-виетнамска комисия за икономическо, търговско и научно-техническо сътрудничество също ще подпомогне по-интензивния икономически обмен.

В пленарните разговори подчертахме всички възможности, които стоят пред нашите държави, сред които са насърчаване на инвестициите най-вече по линия на създаване на смесени предприятия в България и Виетнам, интензификация на транспортната ни свързаност по линия на Черно море и българските морски пристанища, както и въпроси, свързани с туризма и културата, съобщи в изявление за журналисти председателят на Народното събрание Росен Желязков. Ролята на България и Виетнам като фактори за регионалното развитие в Европа и в Югоизточна Азия също беше обсъдена на срещите, добави той.

Традиционното ни приятелство ще бележи развитие, защото придобива формата на взаимноизгодни проекти и задълбочаване на търговските и икономическите ни отношения, заяви Росен Желязков. Той подчерта, че междупарламентарното сътрудничество е важен фактор, който гарантира изграждане на високо доверие и е стимул за обществото и за бизнеса.

Председателят на Националното събрание на Социалистическа република Виетнам Въонг Дин Хуе отбеляза, че са били обсъдени всички въпроси от взаимен интерес в сферите на икономиката, търговията, инвестициите и различните аспекти на регионално и международно партньорство. Това е солидна база и е израз на нашите най-добри пожелания за ползотворно сътрудничество между двете страни, добави той.

Високо оценяваме и сме щастливи, че Народното събрание одобри споразумението за защита на инвестициите между ЕС и Виетнам, подчерта председателят на Националното събрание на Виетнам. Вярваме, че когато това споразумение влезе в сила, представителите на бизнеса от ЕС, България и Виетнам ще имат много благоприятни условия за възходящо развитие на сътрудничеството и увеличаване на инвестициите, посочи Въонг Дин Хуе.

Председателят на Националното събрание на Виетнам изрази задоволство от подписаните двустранни документи и подчерта, че те ще спомогнат за активизиране на двустранните парламентарни контакти и за задълбочаване на контактите в областите на културата, туризма и регионалното сътрудничество.

По време на визитата си в София председателят на Националното събрание на Виетнам Въонг Дин Хуе приветства участниците в българо-виетнамски икономически форум на тема "Политика и законодателство за развитие на двустранните отношения между Социалистическа република Виетнам и Република България“. Форумът беше открит от заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова. Предвидени са срещи с президента Румен Радев и с министър-председателя акад. Николай Денков.

Още по темата: общо новини по темата: 1553
29.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
07.04.2024 »
предишна страница [ 1/259 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Европейски избори 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: