Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
България направи страхотен мач, но загуби драмата с Куба
Автор: Екип Ruse24.bg 09:17 / 07.10.2010Коментари (10)506
©
Българският национален отбор по волейбол изигра страхотен мач срещу Куба, но загуби с 2:3 и не успя да се класира за полуфиналите на световното първенство в Италия. Геройски мач за тима ни изнесе Андрей Жеков, който бе контузен, но стисна зъби и излезе по собствено желание на обезболяващи инжекции, медикаменти и специален компрес.
Нашите, които стигнаха до групата с Куба и Испания, след като показаха морал и победиха с 3:0 пародийно играещият тим на Бразилия, започнаха ударно двубоя. Те дръпнаха с 6 точки - 8:2 след много силна серия на най-добрия в днешния мач Владимир Николов. Впоследствие момчетата на Силвано Пранди допуснаха изравняване при 15:15, а в крайна сметка взеха частта с 25:22. Във втората част се получи страхотен обрат, след като нашите отстъпваха с 12:21, но съумяха да направят 23:23. Тошко Алексиев обаче сбърка при опита си да забие отскочила от блокадата на съперника топка след наш сервис, а ас на кубинците доведе до 25:23 в тяхна полза.

Волейболистите на Куба поведоха с 2:0 в началото на третия гейм след грешки на Матей Казийски на сервис и Ники Николов в атака, но веднага последва равенство при 3:3 след две грешки на Йоандри Леал. Равенството се запази до 5:5, след което България дръпна с 8:5 след аут на Сепеда и блокада на Матей Казийски. Разликата се запази до 11:8 след поредна атака в аут на Йоандри Леал и тайм-аут за Орландо Блекууд и Куба. Независимо българските момчета запазиха преднината си и дори леко я увеличиха на 16:12 след страхотна блокада на Матей Казийски. Силвано Пранди поиска прекъсване при 19:16 след мощен ас на влезлия като резерва за Куба Фернандо Ернандес. Кубинците продължиха със силната си игра и намалиха на 21:20 след атака на Ернандес и блокада на разпределителя Райдел Йерезуело, но България си върна преднината ведната при 23:20 след атака на Владо Николов и блокада на Виктор Йосифов. Куба за пореден път успя да изравни при 24:24 след блокада на Хенри Бел срещу Владо Николов. Последваха два миниобрата, за да се стигне до 26:26. В крайна сметка България спечели трудно и драматично гейма с 28:26 след грешка от сервис на влезлия като резерва Йоандри Диас и мощна контра на Владо Николов.

Четвъртата част започна напълно равностойно и първата техническа пауза дойде при минимална преднина за България - 8:7 след технично отиграване на Матей Казийски. Постепенно Куба изравни при 11:11 след блок-аут на Фернандо Ернандес. Двата отбора продължиха с равностойната си игра отново и второто прекъсване дойде при предимство за Куба - 16:15 след блок-аут на Вилфредо Леон. Българите за пореден път успяха да изравнят при 21:21 след мощна атака на влезлия като резерва Валентин Братоев и ас на Владо Николов, което накара Орландо Блекууд да вземе тайм-аут. Но това не помогна и България поведе с 23:21 след аут на Вилфредо Леон и блокада на Вальо Братоев. Последва второ прекъсване за Куба и 23:23 след атака през центъра на Османи Камехо и аут на Братоев. Двата отбора се "хванаха" в здрава битка до 28:28, но кубинците все пад надделяха с 30:28 след блок-аут на Йоандри Леал и блокада на Робертланди Симон срещу Владо Николов.

Куба бързо поведе с 2:0 след две атаки на Йоандри Леал. Размяната на полетата дойде при 8:5 за кубинците след атака-пайп на Вилфредо Леон. Волейболистите от "Острова на свобода" увеличиха преднината си на 11:7 след контра на Робертланди Симон и тайм-аут за Силвано Пранди. Това помогна и България намали на 12:10 след мощна атака на Владо Николов и аут на Леон. Въпреки усилията на българските "лъвове" Куба затвори тай-брейка при 15:11 в своя полза след грешка от сервис на Матей Казийски, а с това и мача с 3:2.

Така българите играят в петък с Русия първия си мач за пето-осмо място.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Еми.... Едно голямо БРАВО! Мисля че коментарите са излишни!!! Квото е това е! Няма връщане! Щеше да е хубаво да се изправим срещу италия но.... Уви!
0
 
 
аз на знам в отбора има ли психолог,да поработи малко с тия момчета.спечелен мач,кубинците се бяха отказали,ние отидохме им го подарихме.луда робота.
+2
 
 
как може да паднем от куба тея слабаци сами се бихме Алексиев няма психика за такива важни мачове .......... браво на 2-та лидери те бяха с класи над всички тея куба са толкова зле че следващият ще паднат с много
-2
 
 
На България трябва да се разрешава да участва в колективни спортове само с женски гарнитури. Явно българинът няма топки за мъжки спортове. Мачбол и сервис в мрежата - страх, страх, страх! Просто е жалко за пропиления талант, който някой по-мъжки народ щеше да използва за победи, а не за закани.
-2
 
 
Кво ва е яд тоя наш отбор няма психика бре момци. Вечните претенденти и вечните калъфки с тиквени медали. Аз не знам да има друг отбор във волейбола който да се води световна сила и да няма нито 1 златен медал в нито едно състезание при мъжете. Да речеш че няма турнири, ми то всяка година лятото има световна лига, в която винаги излизаме да си правим сметки и да обиграваме отбора за "уж" по-важното състезание (европейско, световно или олимпиада) на което такива "лайна серем" че направо не ми се иска да пускам тв-то да ги гледам когато мача е решителен. И след провал на Световна лига никой нищо не може да им каже, щото излизат с оправданието че по-важния турнир бил сега. Аве кво да Ви говора, яд ме е че имаме отбор който дори да е новия хегемон в света, и като гледам как си пропиляваме шансовете за добро класиране на всяко първенство, и ми се реве, не за друго ми щото сега имаме един Матей Казийски, ама той няма да е вечен, и после много ще съжаляваме, че сме имали шанс да сме 1-ви, при тва не 1 шанс и никога не сме го използвали. Тва е.
+2
 
 
много жалко за момчетата!! теа бразилски мастии не мога да ги гледам!!!
на 07.10.2010 г.
+2
 
 
Жалко,имахме голям шанс.С Тодор Алексиев и Братоев толкова,Тодор нито има сервис,нито атаките са му атаки!Владо Николов и Казийски дърпат отбора,но за нещо голямо трябва поне още един от класа да завършва атаките!Изпуснаха момчетата да се запишат в историята,сега дали 5-8 или 12ти все едно,след месец се забравят тия места.
+2
 
 
Имаха шанс за психическо преимущество, който пропиляха още в края на втория гейм, като позволиха на кубинците да изравнят, а когато не можаха да си спечелят мач бола в края на четръртия гейм, очевидно се предадоха. Играта която показаха в последния пети гейм беше повече като за демонстративен мач, а не като опит за класиране на полуфинал.
0
 
 
Хммм, Бразилия не случайно не е искала на по-ранен етап да се срещне с Куба! Кой знае? Може би сме победени от новия световен шампион? Куба имаха страхотни резерви, които блестящо се включваха в играта. Нашите резерви не показаха това ниво!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров разкри причината за ранното отпадане в Мадрид
Кой е Йошихито Нишиока - първото препятствие на Григор Димитров в Рим?
Езиковата в Силистра с два отбора на финалите на ученически игри
Страхотно! Григор Димитров победи Новак Джокович в Рим
Престижно! Григор Димитров, Надал и Джокович са фаворитите за титлата в Рим
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: