Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
След подадена жалба срещу избора на Гонзо, треньор се притеснява за живота на децата си
Автор: Екип Ruse24.bg 09:37 / 11.04.2024Коментари (0)774
©
Президентът на аматьорския футболен клуб "Скравена" Петко Петков се страхува за децата си след подадената от него жалба срещу вписването на Георги Иванов-Гонзо за президент на БФС! Тя предизвика сериозно напрежение във футболните среди, тъй като заради нея шеф на централата засега формално остава последно изпълняващият длъжността Михаил Касабов.

"Натискът е голям, взел съм мерки да предпазя децата си", признава Петко Петков, който е и директор на училището в Скравена. Той не разкрива откъде точно идва натискът върху него и в какво се изразява.

Жалбата на Петков доведе до скандали, след като по-късно от управата на клуба се разграничиха от президента си и се заканиха да спрат заведеното дело. Но Петков няма никакво намерение да оттегля жалбата си.

"Скочил съм нависоко, намерих смелостта - казва Петков. - Съгласувал съм жалбата с трима от Управителния съвет, но те се отметнаха. Имахме устна уговорка. Не съм нарушил устава на клуба. Управителният съвет е променил решението си под въздействие. Имаме среща с кмета на Ботевград, на която ще се разберем. Аз съм в правото си, не съм нарушил никакъв закон. Консултирал съм жалбата с юристи. Имам право на лично решение. От 1700 човека в село Скравена 1400 ще ме подкрепят.

Софийският градски съд вчера обяви, че спира вписването на Иванов и новия Изпълнителен комитет на БФС заради жалбата срещу решенията от извънредния конгрес. Докато съдът не се произнесе по казуса, Гонзо на практика не може пълноценно да управлява футболния съюз.

Жалбоподателят Петков се съмнява в честността на Конгреса, при който легендата на "Левски" разби конкуренцията в лицето на Димитър Бербатов и екипа му.

"Пременил се Илия, погледнал се - пак в тия - казва шефът на "Скравена". - Има нещо нечисто. Остана в мен едно съмнение, че има нечестна игра. Как точно на Гонзо му трябваха 235 гласа и ги получи? Как го изчислиха толкова да събере?! Не съм против Гонзо, но искам промяна. Не съм говорил с екипа на Бербатов или някой от другите кандидати. Във футбола ни трябва някой обединител като Христо Стоичков, но той няма желание да става президент. Ще видим какво ще реши съдът по жалбата. Ако Петко загуби, а Гонзо спечели - ще се извиня."

Според специалиста по спортно право Георги Градев жалбата от "Скравена" може да доведе до нови дела, които да се проточат с години. Докато Гонзо и новоизбраният Изпълком не бъдат вписани в Търговския регистър, част от решенията им няма да са легитимни.

"Те могат да упражняват дейността си по вътрешни въпроси - разясни Градев пред "България Днес". - Могат да назначават комисии, да правят назначения. Но във взаимоотношенията им с ФИФА, УЕФА, рекламодатели трябва да стои подписът на Касабов. Жалбата на "Скравена" е написана грамотно, от млад адвокат, тъй като е подадена по електронен път. Натискът върху жалбоподателя може да дойде от Зоналния съвет на БФС, който евентуално да изхвърли клуба от структурите си."

Жалбата на селския отбор може да спре Гонзо от участие на предстоящия конгрес на ФИФА на 17 май в Тайланд. Ако Иванов не бъде вписан като президент дотогава, то представител на БФС на форума трябва да е Михаил Касабов.

"Има вариант и двамата да са представители на БФС на Конгреса на ФИФА. Ако гласуват и по различен начин, ще настане веселба", казва Градев.

Същевременно Гонзо бе сниман в любопитна компания на мача "Левски" - ЦСКА. Той изгледа дербито в непосредствена близост до известен крадец с влезли в сила присъди. В ложата до него седи Павел Илиев-Пачата, разкрива "24 часа". Той нашумя покрай обир на дома на естрадната легенда Лили Иванова. Пачата бе заподозрян, но в крайна сметка се оказва, че не той е извършителят. Дали изобщо се познават с Гонзо, засега не е ясно.

Още по темата: общо новини по темата: 82
08.04.2024 »
04.02.2024 »
13.10.2022 »
22.06.2022 »
17.06.2022 »
17.06.2022 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
Лято 2024
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: