Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (11) | Вчера (2)
Отмениха всички решения на Конгреса на БФС от октомври
Автор: Екип Ruse24.bg 14:10 / 17.06.2022Коментари (1)436
© БФС
Погазване на устава на БФС е причината Софийски градски съд да отмени всички решения на конгреса на футболната ни централа от октомври миналата година. Това реално се казва в решението на съда, което бе публикувано в четвъртък. Основният аргумент за отмяна на всички решения на Конгреса е свързан с установяването на 90 нередовни делегата на клубове, които реално са нямали право на глас по време на общото събрание на футболната централа.

Според член 38 точка 2 от устава на БФС всеки един от излъчените делегати трябва да е член или да участва в управителните органи на клуба, който представлява. Именно с този аргумент от страна на футболната централа, не бе допуснат Георги Градев като представител на Балкан Варвара.

Това доведе и до последвалото съдебно дело, което блокира решенията на Конгреса. Оказва се обаче, че БФС не си е свършил работата и неспазвайки собствения си устав е допуснал в залата 17% от клубовете, участници в общото събрание, да бъдат представлявани от реално нередовни делегати, според съда.

Интересното е, че сред 90-те клуба, които не са били представлявани от редовни делегати, са Лудогорец и Локомотив (Пловдив). Още два са професионалните клубове, които също не са имали легитимен делегат по време на конгреса – Септември (Симитли) и Литекс (Ловеч). Останалите клубове са аматьорски.

Делегат на Лудогорец е бил Георги Караманджуков, който обаче не присъства в Търговския регистър като част от органа за управление. Караманджуков е спортен директор в Лудогорец. По-интересен е случаят с Локомотив (Пловдив), който бе представляван от собственика си Христо Крушарски. По това време обаче той документално не е бил част от управлението на клуба. В Управителния съвет е присъствал племенникът му, който носи същото име и фамилия като него, пише Dsport.bg.

Другите два професионални, към тогавашния момент, клубове Септември (Симитли) и Литекс са представлявани на конгреса съответно от кмета на Симитли Апостол Апостолов, който е представен пред Конгреса като член на футболния клуб и Величко Дихонов, който е обявен също като член на футболния клуб и изпълнителен директор. Съдът обаче е установил, че това не е вярно.

В крайна сметка съдът установява, че действително Георги Градев не е бил нито член на ФК Балкан Варвара, нито участник в Управителния съвет на клуба, но заради същото нещо не е трябвало делегатите на 90-те клуба да получават право на глас на Конгреса на БФС.
Още по темата: общо новини по темата: 80
04.02.2024
13.10.2022
22.06.2022
17.06.2022
01.06.2022
20.05.2022
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 17.06.2022 г.
+1
 
 
Ами перуката тогава не е президент на БФС! Да го изнасят от централата с ритници!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Отличиха Якуб Пьотровски на церемонията във футбола
Носител на "Оскар" уважи наградите във футбола
Избраха най-добрите в минифутбола
Евдокия Попадинова е футболист №1 при дамите
Петър Хубчев заслужи приза "Лъвско сърце – Трифон Иванов"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: