Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
За 2400 нови студенти отваря врати Русенският университет на 19 септември
Автор: Екип Ruse24.bg 11:27 / 17.09.2011Коментари (0)1063
© Ruse24.bg
Бивши и настоящи ученици от
МГ "Баба Тонка":
виж още
Бивши и настоящи студенти от
РУ "Ангел Кънчев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С Тържествена церемония на 19 септември от 13.30 ч пред Ректората Русенският университет открива Новата Академична Година. Очаквани гости на тържеството са вицепремиерът Симеон Дянков, министрите Сергей Игнатов и Свилен Нейков, депутати, областни и общински ръководители от Русе и региона, представители на духовенството, дипломатически служби и бизнеса. Водещ на церемонията по традиция е зам.-ректорът по учебна дейност доц. Борислав Ангелов. След словото на ректора проф. Христо Белоев поздравление към академичната общност ще поднесе вицепремиер Симеон Дянков.

Приветствието от името първокурсниците е поверено на Владислав Иванов, възпитаник на МГ "Баба Тонка" и първокурсник в специалност "Право". Тази година 10 първокурсници от хуманитарни и технически специалности са приети с отличие в Русенския университет. С 2400 нови студенти започва Академичната 2011/12-та година висшето училище, но кандидатстването за свободни места продължава. Приемът в магистърските курсове също тече в момента. Всички нови специалности са попълнили обявените места още след първите две класирания. Както през предходните няколко години, интересът към задочната и дистанционната форми на обучение е много силен.

Зам.-ректорът по научно и кадрово развитие доц. Ангел Смрикаров ще обяви имената на преподавателите, придобили научни степени и длъжности през изминалата учебна година. Това са 8 "доктори", 11 "доценти" и 4-ма "професори".

Министърът на МОМН проф. Сергей Игнатов ще връчи дипломите на избраните по новия "Закон за развитие на академичния състав" доктори, доценти и професори, сред които са народният представител доц. д-р Любомир Владимиров и зам.-ректорите на висшето училище проф. д-р Николай Михайлов и проф. д-р Ангел Смрикаров.

След церемонията в 14.15 ч. предстои Официално откриване на основно ремонтираното и модернизирано Второ общежитие. Домакини и организатори на събитието са Русенският университет и "Студентски столове и общежития"-Русе в лицето на ректора проф. Христо Белоев и управителя инж. Михаил Павлов. Ролята да прережат лентата на новия обект е поверена на официалните гости от министерския съвет.

Проектната дейност започва през 2008 г., като основният ремонт и модернизацията на сградата са възлезли на 4 587 800 лв. Общежитието е за 300 студенти с обособен сектор за гостуващите български и чуждестранни преподаватели на Русенския университет. С новата леглова база местата в студентските общежития към висшето училище за г. Русе са 2000.

Ремонтната дейност обхваща саниране, подмяна на дограми, нова топлопреносна мрежа, изграждане на самостоятелен санитарен възел и баня към всяка стая, мебелиране. Осигурена е съвременна система за пропускателен контрол и рампа за достъп на хора с увреждания. Студентите и гостите ще ползват безжичен интернет, както и помещения за свободни занимания. Сградата е с алармена пожарна инсталация и външни стълби за евакуация.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Изграждане на Национална детска болница в София
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: