Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Дунав 8806 спечели Купа България за трети пореден път
Автор: Екип Ruse24.bg 21:41 / 12.02.2012Коментари (2)2526
© Ruse24.bg
Дунав 8806 спечели турнира Купа Оргахим България за трети пореден път, след като победи Нефтохимик 2010 с 81-75 във финалния мач. Домакините на тазгодишното издание на турнира изиграха страхотен мач и заслужиха трофея си, а триумфът им прати в екстаз феновете, препълнили до краен предел зала "Дунав" в Русе. Те срещнаха сериозна съпротива от противника, а интригата се запази до края и този финал се превърна в баскетболен празник. За русенки това е трети пореден трофей от турнира, след като те спечелиха и предишните две издания. За бургазлийки пък това е втори пореден комплект сребърни медали, а преди това те имат две поредни трети места. За последно тимът бе на върха в турнира през 2008-а година.

Първите 3-4 минути във "врящата" зала "Дунав" бяха доста равностойни, а в следващите атаки бургазлийки успяха да си създадат минимална преднина от 3-4 точки до средата на първата четвърт. След 5 точки на Ейдриен Джонсън и Шарел Алън обаче резултатът бе изравнен при 11-11. Тогава Дунав на свой ред излезе напред с няколко точки и успя да съхрани малък аванс до края на частта за 24-20.

Въпреки сериозните опити на Нефтохимик за обрат в първите атаки на следващата част, домакините не позволиха това да се случи. През огромната част на десетката те водеха с 2-3 точки, но в края й дойде моментът те да се откъснат напред. Серия от 6-0 направи разликата 7 точки, а на почивката таблото показваше 45-37. Бургазлийки спираха атаките на съперника с цената на много лични нарушения и до момента Силвия Пеева и Олга Дубровина "висяха" с по 4, а други три основни състезателки имаха по 2. За Дунав пък Ейдриен Джонсън бе неудържима и за едно полувреме имаше 21 точки и 6 борби.

С подновяването на играта разликата в полза на баскетболистките на Георги Божков за първи път в мача стана двуцифрена. Те успяха да запазят този стабилен аванс и с всяка изтекла секунда се доближаваха все повече до трета поредна Купа на България. Ейдриен Джонсън продължаваше да наказва съперника и си проправяше пътя към званието MVP на турнира, а след 30 минути игра резултатът беше 53-60.

След силни отигравания на Мария Цанкова и Олга Дубровина в началото на заключителните 10 минути разликата бе стопена само до 5 точки и Нефтохимик имаше възможност да осъществи обрат. Домакините обаче реагираха много бързо и отново направиха преднината си двуцифрена малко преди средата на частта. Пет минути преди края на срещата пък имаше токова авария и цялото осветление изгасна за около 30 минути. След подновяването на играта разликата падна само на 6 точки, а мачът навлезе в последните си 3 минути. Секунди преди края разликата бе само 4 точки, но домакините устискаха до края и спечелиха титлата.

За шампионките пореден страхотен мач изигра Ейдриен Джонсън, която записа дабъл дабъл от 31 точки и 13 борби. Шарел Алън също бе изключително полезна с 21 точки, 8 асистенции и 6 борби. С 14 точки и 8 овладени топки пък се отчете Христина Минкова.

За Нефтохимик Катерина Дорогобузова наниза 22 точки и 7 борби. Мария Цанкова се включи с 20 точки и 8 борби, а с 15 точки плюс 6 асистенции и 4 борби се отчете Олга Дубровина.

Източник: bgbasket.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на dino
премахни филтъра

+1
 
 
браво, велик мач! атмосферата в залата беше невероятна! истински спектакъл!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: