Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
"Дунав 8806“ - Русе с амбиции за достойна игра през новия сезон
Автор: Екип Ruse24.bg 14:19 / 03.09.2012Коментари (0)833
©
Днес, 3-ти септември, в зала "Дунав" се проведе първата пресконференция на баскетболния отбор "Дунав 8806" за новия сезон. Старши-треньорът Георги Божков, Красимир Трифонов, Председател на УС и Димитър Димитров, член на УС, представиха новините около тима. 

На пресконференцията журналистите се запознаха с две от новите попълнения в отбора: Радина Кордова и Маргарита Илиева, която ще играе "център". Момичетата споделиха, че са в града ни от 3 дни, но вече имат чудесни впечатления от Русе. Кордова, най-младата състезателка, каза, че е доволна от първата тренировка, провела се по-рано през деня, и се надява темпото да се запази през целия сезон. Маргарита Илиева разкри, че винаги при гостуване е оценявала невероятната атмосфера в залата, която създават феновете и се радва, че този сезон ще я преживее като част от отбора. 

По повод селекцията Георги Божков разкри, че е доволен от привлечените състезателки, но няма да пропусне, ако се отвори финансова възможност през зимния период, да използва трансферния прозорец за подсилване на отбора. Красимир Трифонов сподели, че бюджетът на "Дунав 8806" - Русе е подсигурен. "Нетуоркс България" и "Холеман", двете нови спонсорски попълнения, ще отговорят на амбициите на тима за успешно представяне и тази година, но УС ще продължи да работи по привличането на нови спонсори.

Димитър Димитров, член на УС, съобщи, че на 10-ти септември ще стартира уникалната кампания "Аз обичам Дунав 8806 - Русе", насочена изцяло към феновете на отбора. Идеята е привържениците на "сините феи" да демонстрират подкрепата си към отбора, като разлепят на най-интересните и необичайни места, специално подготвените 10 000 стикера за кампанията. Стикерите са напълно безплатни и ще могат да бъдат намерени на всяка каса на "Нетуоркс България".

Димитров обеща много забавления в залата и потвърди, че Федерацията е дала официално разрешение, домакинските мачове да се излъчват на живо онлайн с професионален коментар. Това е част от стратегията за спечелване на нови фенове на женския баскетбол в Русе. 

Старши-треньорът Георги Божков коментира участието на дунавки на Еврокъп, като сподели, че не очаква чудеса от отбора, но решението за участие е взето от уважение към феновете. Той ще очаква сърцата игра от своите момичета, за да може независимо от резултата, след всеки мач те да си тръгват като победителки. 

Божков сподели още, че първенството ще е много оспорвано, предвид новите състезателки, които тепърва ще се обиграват с отбора, както и силната селекция на останалите отбори от шампионата. Традиционният силен съперник "Лукойл Нефтохимик" и този сезон ще представлява предизвикателство, както и "Монтана 2003", "Левски" и "Хасково". Все пак, треньорът отбеляза, че ще може да коментира съперниците, едва след като види в действие новите им състезателки. 

На пресконференцията беше представена и Магдалена Атанасова, която ще води детската школа на "Дунав". Красимир Трифонов призова журналистите да окажат подкрепа в усилията на клуба да привлече повече деца в залата. Той подчерта, че тренировките ще са напълно безплатни, като целта е децата да се забавляват и да спортуват повече. 

И тази година за феновете ще бъде пусната лимитирана серия от 100 абонаментни карти, които ще се продават на миналогодишната цена от 80 лв.

След 12-ти септември, когато пристигат чуждестранните състезателки, ще бъде направено официално представяне на отбора.

Още по темата: общо новини по темата: 2
02.11.2012
31.08.2012






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: