Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Биляна Степанович идва в Русе, за да радва феновете с победи
Автор: Екип Ruse24.bg 16:27 / 06.08.2015Коментари (0)655
©
Биляна Степанович е първото ново име в селекцията на "Дунав 8806″ за предстоящия сезон 2015/2016. Тя е родена преди 28 г. в сръбската столица Белград. Висока е 191 см и играе на позиция център. Започва да тренира баскетбол на 12 г. по настояване на майка си, но още след първата си среща с оранжевата топка се влюбва в този спорт.

Започва в местния гранд "Партизан", където изкарва 5 години. След това отива в "Радивое Корач", където играе с някои от най-талантливите сръбски баскетболистки. Първият си международен опит трупа в отбора на "Цмоки" Минск, с който играе и в турнира за Еврокупата на ФИБА.

"След това играх в Унгария, където първенството е много силно. Там се залага много на физиката и бързината - точно този вид баскетбол, който харесвам най-много", сподели Степанович.

През летните месеци тя е част от разширения състав на националния отбор на Сърбия, но в последния момент отпада от групата за Европейското първенство, на което в края на юни западната ни съседка печели златните медали.

"Когато агентът ми се обади и каза, че за мен има оферта от "Дунав 8806″, потърсих приятелката ми Тамара Баич. Тя ми каза само хубави неща за всичко и всички в клуба. Чух много добри отзиви и за треньора Георги Божков и стила, на който залага. Това беше достатъчно да взема решение да дойда в Русе", заяви Биляна Степанович.

"Познавам я много добре. Преди началото на миналия сезон играхме срещу нейния отбор на турнира в Сфънту Георге. Още тогава тя ми направи много добро впечатление. Надявам се да покаже темперамента и тактическата дисциплина характерни за сръбските бакетболистки", коментира треньорът на шампионките "Дунав 8806″ и националния отбор на България Георги Божков.

"Не съм запозната много отблизо с баскетбола в България. Не вярвам обаче, че ще имам проблеми с приспособяването в новата обстановка. Езиците ни и манталитетите ни са близки. Тамара ми разказа и за невероятните фенове в Русе. Нямам търпение да се срещна с тях и се надявам да имаме много радостни моменти и победи", каза още Степанович.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Какво трябва да знаем за следващия опонент на Григор Димитров в Рим?
Ясно е кога е следващият двубой на Григор Димитров в Рим
Силно русенско представяне на Международния лекоатлетически турнир "Младост"
Кой е Теренс Атман - следващият опонент на Григор Димитров в Рим?
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: