Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Камен Шишманов: Не е дарено на мен, а на най-силния клуб
Автор: Екип Ruse24.bg 11:32 / 11.08.2015Коментари (5)494
©
Камен Шишманов обясни обясни мотивите за дарението на имуществото. "По Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехнически изделия аз съм длъжен да сменя собствеността на тези оръжия. А за да наема друг склад - държавен или какъвто и да било, трябва да имам лиценз. Иначе не мога да ползвам държавни и общински имоти.

Върховният орган - общото събрание, реши всичко да бъде дарено на най-силния клуб в България. Най-мощния, с най-много състезатели. Този център с шестима треньори и 5 стрелбища се развива най-добре. В България има два клуба, които напрактика развиват спортна стрелба. Това са "Светкавица" (Търговище) и "Тракия" (Пловдив). Всички други реално са умрели. 80 процента от състезателите се разбягаха, оставиха оръжията. В стрелбата има демотивация и разруха", заяви Шишманов причините за прехвърлянето на имуществото.

Попитан каква ще бъде съдбата на тези над милион патрона, той отвърна: "Каквато е. Има си договор. По волята на дарителя - това е съдбата." На въпроса "Ще ги продавате ли, тъй като има сигнали, че сте ги предлагали?" Шишманов отговори: "Сигнали имаше много - че федерацията дължи един милион, че има злоупотреби..."

"Тези патрони не стават за високо спортно майсторство. Те са на 6-7-8 години, остарели, с ниско качество. Нещата вече се разчленяват на 10 и една-две десети ти решават медала. Тези боеприпаси са купувани 2007, 2008, 2009 г., имат окисляване, овлажняване. Гаранцията е 2 години. При положение че от 2011 г. не са купувани други боеприпаси, тези стават за масов спорт, но не и за високо спортно майсторство", каза още той.

Защо покрай описаните оръжия и патрони в протокола е взел и неописано имущество, като каси и компресор, не отговори.

На въпрос не е ли загрижен за националите на България преди олимпиадата в Рио и всички състезатели извън "Тракия", които са принудени да стрелят на хартиени мишени, Шишманов даде следното обяснение: "Електронните мишени - година и половина ги ползваха, накрая ги изпочупиха. Значи федерацията да плаща ремонтите, а съюзът да ги използва безплатно. Ще ги ползваме тогава, когато има за какво и къде да ги монтираме."

"От морална гледна точка аз съм направил всичко от сърце и душа. И 3 години и половина го правех - клубовете получаваха всичко. Близо половин милион са извадени и са дадени на клубовете. А морално ли беше да се прави стрелкови съюз, след като в името на единството поканих Мария Гроздева да ръководи федерацията и клубовете я подкрепиха? След като я подкрепиха, те вече не са членове на българската федерация. Защо тази федерация да се грижи за членовете на стрелковия съюз?

Аргументът на Гроздева да прави нов съюз беше, че тогавашната федерация има дългове. Но съдът прекрати всички дела. Оказа се, че всичко е било заради накърнени финансови интереси на двама олимпийски шампиони. Кръгът "Левски" и семейство Григорови се опитаха да унищожат федерацията, защото аз пресякох опитите им за източване на федерацията, заради спирането на кранчето на Гроздева и Таню Киряков", завърши Шишманов.

Източник: в. "24 часа"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
винаги има аргументи и в двете посоки-ЗАКОНА И НАД ВСИЧКО-
+2
 
 
Един мафиот от Пловдив показва среден пръст на други двама мафиоти в София. Разбира се, че всичко това е с държавни пари под лозунга за национални и клубни интереси.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: