Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Григор: Не съм отказал да играя за България, фокусиран съм върху кариерата си
Автор: Екип Ruse24.bg 09:20 / 14.10.2015Коментари (0)837
©
Григор Димитров поиска от феновете да не смесват различните турнири и подчерта, че винаги е играл за България. Според него отказа му да участва за Купа "Дейвис" няма общо и това е било продиктувано от програмата му, която не е съвпадала.

Пред Нова телевизия той говори по редица теми, сред които най-вече и предстоящия мач срещу Гаел Монфис в Арена "Армеец" в София.

ЗА МАЧА С МОНФИС
"На 28-и ще се проведе събитие, което искам да се случи от много време. То ще бъде с един много добър играч като Гаел. Говорих с него в началото на годината. Ще имаме открит урок и с деца."

ЗА ДОМА
Когато съм в Монако съм на 100%. Там е вкъщи. Когато съм там гледам да съм напълно концентриран - фитнес всеки ден. Ставам в 7. Винаги ставам рано. Обикновено тичам 20-30 минути за тонус. Дори си правя малка разходка за добро начало на деня. После час във фитнеса. После на корта 1-2 часа. Зависи. Сега там има и още 1-2 нови корта, които построиха. Има други и тенисисти там и гледаме да се редуваме. На път съм почти всяка седмица и рядко съм си вкъщи. Няма три месеца от годината."

ЗА ЛИЧНИЯ ЖИВОТ
"Много са важни хората около теб. Родителите. Винаги съм пазил личния си живот настрана. Вече е минало с Шарапова. Нямам лоши чувства към нея. Всеки си поема по своя път. Всеки се нуждае от нещо свежо. Сега беше моментът да се разделим.

ЗА РОДИТЕЛИТЕ И БЛИЗКИТЕ
"В отлични отношения съм с родителите ми. Прибирам се тук винаги, когато мога. Зареждам се. С баща ми разбрахме, че искаме да правим това, когато спечелих турнир във Франция. Тогава го осъзнахме. След като спечелих при юношите US Open и Уимбълдън знаех, че искам да се занимавам с това. Искам да кажа благодаря на много хора. Семейството ми. Майка ми и баща ми. Също на Георги Стоименов и на цялата фамилия Малееви. Още от малък ходех да играя в техния клуб. Познавам Стоичков от много време в Барселона. Димитър Бербатов също."

ЗА ЖЕНИТЕ
"Каква трябва да бъде перфектната жена? Не съм много на тази вълна след всичко, което се случи. Аз не чета жълтата преса. Някои от сръбските тенисисти ме питаха и аз бях учуден от написаното. Просто не обичам да говоря затова. На корта трябва да говоря за тенис. Не ми харесва да използвам думата звезда. Всичко трябва да идва с успехите в тениса."

ЗА ТЕЖКИТЕ МОМЕНТИ
"Винаги е имало моменти, в които съм казвал, че няма да тренирам цяла седмица. Но съм се връщал. Една от най-тежките ми загуби е срещу Новак в полуфиналите на Уимбълдън. И тази година имах няколко мача, в които имах и мачболове. От психологическа гледна точка след такива момента имам няколко дни нужда да разпусна. Не си спомням последния път, когато съм плакал. Отдавна е било. При загуба на корта боли повече отколкото при другите неща. Всяка сутрин като се събудиш усещаш цялото тяло те боли, схващания. До такава степен съм свикнал със схващанията, че дори не се замислям."

ЗА ОТКАЗА ДА ИГРАЕ ЗА БЪЛГАРИЯ
Винаги съм играл за България. Това, че не съм играл за Купа "Дейвис". Това е различна тема. Сега съм фокусиран върху личната си кариера. Не се съвпада с програмата ми. Трябваше да се срещна с Франко Давин - потенциалният ми нов треньор. Всеки може да съди. Не се изненадах от критиките. Винаги подкрепям България. За Купа "Дейвис" е съвсем различна тема."

ИЗВЪН КОРТА
"Хоби? Мога да карам колело. Карам БМВ, мога да слушам в нея всякаква музика. В момента чета Робърт Фрост. Само като летя имам време. Много съм зле с почивката, не мога просто да ида на плаж и да стоя на едно място. Винаги трябва да има екшън. Трябва да има адреналин.

"Електронно гласуване? Защо не? Нямам време да се вълнувам от политика. Общувам с родителите ми и те ми казват."

"Искам да посетя много места от България. По манастирите. На Езерата. Но това ще бъде със специален човек. Явно предстои."

"Имам една шепа от хора, с които да изляза на вечеря. Не са спортисти, хора които се занимават с други дейности. Някои са бизнесмени."

"Вчера бях на църква. Вътрешна необходимост ми е. Вярващ съм. По няколко пъти на ден. В Хасково е Богородицата. Вече успях да я посетя."

"По време на турнири гледам да се ограничавам от сладки неща, храни които са тежки. По време на турнири - риба, месо, зеленчуци."

ЗА ИДОЛА И ЦЕЛИТЕ ОТТУК НАТАТЪК
"Идол? Може би в самото начало, когато още бях малък - Роджър, Андре Агаси. Тези играчи ми бяха за пример. Сега гледам да намеря ново вдъхновение. Харесвам някои актьори като Джони Деп. Гледам да са в друга сфера.

"След пет години искам още големи титли. Титла от Големия шлем е голямата цел. Да бъда в топ 3."







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: