Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Експерт по сигурността: Инцидентът край Средец няма да уплаши бежанците
Автор: Екип Ruse24.bg 10:46 / 16.10.2015Коментари (10)2132
©
Инцидентът край град Средец, при който загина един мигрант, бързо ще стане достояние на всички бежанци. Това коментира в предаването "Здравей, България" по Нова тв експертът по сигурността Славчо Велков.

"Те ще знаят, че има такъв случай, но едва ли човек, който бяга от смърт, нещо подобно ще го уплаши", заяви Велков.

Той припомни за многобройните случаи, при които имигранти се давят в морето, но това не спира бежанската вълна.

Велков смята, че през следващите дни случаят край Средец ще стане повод за коментари по адрес на българските власти, но все пак границата трябва да се пази.

"Без съмнение това е първият случай на загинал мигрант от оръжие на полицай от началото на бежанската криза досега", припомни експертът по сигурността.

"Случаят е без прецедент. За това говори и фактът, че премиерът напусна срещата на високо ниво в Брюксел, коментари имаше и от политици в Европа".


Още по темата: общо новини по темата: 746
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
11.10.2022 »
26.09.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.10.2015 г.
0
 
 
Минаването на границата извън КПП-тата е нарушение и престъпление.Има си го като закон във всяка нормална страна.Друг е въпроса,че всичко извън сирийците не е бежанец от войната ,а са вероятно хора живели в райони на ИД,които са били с властта там.Дали са симпатизирали,дали са били бойци със семействата си...Това са 80% такива.Затова са все от националности които са в кюпа на Ал Кайда.Сирийците са 20% но и всичките които са с малки деца(под 3 години) са съмнителни.Конфликта там е от преди 4 години,как във такава обстановка ще мислиш за деца и ще се сетиш,чак след 4 години да бягаш,при положение,че милиони твои сънародници са в лагери до Сирия,но в Турция в добре балгоустроени лагери,училища и мед.помощ.Явно тези сирийци,не са като онези сирийци...Все пак 1/3 от Сирия беше под ИД и явно тези точно сирийци както и всичката друга многонационална измет бяга от там.А защо бяга? Ами защото сигнала на русия ,че ще се намеси,беше сигнал и за тях...да се омитат,че филма свърши.Парите в джоба,айфоните...Паспортите до границата с ЕС а след това...ние сме сирийци.Ако не са..подлежат на екстрадация,вкл.в Турция...Те го знаят това и затова комшиите ги минават транзит,искат да стигнат до Германия,но гледат да не ги барнат в страна от ЕС преди това,че трябва да ги регистрират в нея и после Германия и всяка друга страна от ЕС може да ги върни там където са влезли.Така,че със зъби и нокти,ще се мъчат да минат през България транзит.Ето някой от тях и оръжието си носят в раниците,ами така са свикнали..Човек който не е боравил с оръжие,няма да си го сложии в Багажа и да тръгне да минава нелегално,Дефакто освен нарушители са и престъпници...С хляб и сол не могат да чакат да ги посрещанат охранителите на Държавната ни граница!
Aнонимен
на 16.10.2015 г.
0
 
 
Много жалко!!!!Ама само един ли е убит? Трябваше да ги избият всички до един, а граничарите да бъдат наградени с орден "Стара планина"
Aнонимен
на 16.10.2015 г.
0
 
 
Не съм съгласен с експерта.Тази паплач която напълзя границите на ЕС като хлебарки, не трябва да бъде наричана мигранти и не трябва да ги регистрират и прибират в лагери, а трябва да бъде посрещана с картечници и то не само на границата на България.
0
 
 
Позволявам си да не се съглася с експерта по сигурността. Не мисля, че може да се сравни индидентно удавяне насред морето, което е предизвикано единствено от неопитността на мигрантите в претъпканата лодка, с поразяващ изстрел на граничен полицай. Второто звучи доста по-респектиращо като че ли.
+1
 
 
Първо - няма откъде да знаем дали това е първият такъв случай. Може да има и други, но да не са докладвани/регистрирани. Второ - "човек, който бяга от смърт" вади оръжие срещу полицай? Само на мен ли не ми се връзват "фактите"...?
Aнонимен
на 16.10.2015 г.
+3
 
 
Така се прави но не на 30 км навътре от границата, а на самата бразда. Да ги запукаш с калашников на браздата, и после малко бензин и една клечка кибрит, направо да им замирише на останалите от другата страна на границата. Мама им циганска сган
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 16.10.2015 г.
+3
 
 
Чел съм, че баш демократичен САЩ е издигнал стена на границата с Мексико и там редовно има някой гръмнат. В този смисъл случаят в България не е прецедент. Прецедент е само за нас като българи от по-младото поколение. Трябва да има разследване, полицаят да го пратят да си почива и възстановява, а защо не и да го наградят. Орда авгани са нахлули незаконно у нас, бягали са от властите, крили са се, значи са престъпници, а защо не и агресори.
Празник на пенсионера в Ж.Р.Тракия.Лично кметът Костадин Димитров ни поздрави.
на 16.10.2015 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: