Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
Историческо! Българин със злато от Световната купа в сноуборда
Автор: Екип Ruse24.bg 14:12 / 13.12.2015Коментари (3)413
© БФСки
Българинът Радослав Янков спечели първа победа за Световната купа по сноуборд. Роденият в Чепеларе спортист беше най-бърз в паралелния гигантски слалом в италианския зимен център Кареца. На финала българинът се справи със световния първенец в дисциплината Андрей Соболев от Русия.

"Победа за Световната купа и то още в първия ми финал на това ниво ме прави много радостен. Останалите ми колеги също не могат да осъзнаят какво съм направил. Пожелавам си да съм здрав през сезона и да имам късмет", каза Янков след състезанието.

Трети завърши олимпийският вицешампион Невин Галмарини (Швейцария), следван от Андреас Промегер (Австрия) и от олимпийския златен медалист от Сочи 2014 Вик Уайлд (Русия). Така след първото от общо 12 състезания от сезона Янков е лидер с 1000 точки, следван от Соболев с 800 точки и Галмарини с 600 точки.

"Изключително съм щастлив от тази победа за световната купа на Радослав Янков. Това е голям успех за българския спорт. Победата не е в резултат на случайност, а на изключително здравата подготовка, която той заедно с неговия треньор Георги Атанасов проведоха преди старта на новия сезон. Двeте победи преди седмица на Янков за Европейската купа и този днес за Световната показаха, че той наистина е в много добра форма и е в голямата игра. Дано през сезона да няма контузии и накрая на годината да се поздравим с нещо сериозно", заяви президентът на БФСки Цеко Минев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Браво на Радослав. Дано продължи така и целия сезон (а и цялта си кариера). Дано също не се главозамае, а да продължава да работи упорито. Успех!!!
+3
 
 
Чудеснооооо!Да си жив и здрав и да донесеш още успехи за България.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Слаба психика ли? Григор Димитров е сред лидерите в света по този показател
Русе приема международния детски турнир по футбол "Северна зведа"
30 години от смъртта на Айртон Сена: Краят на една епоха във Формула 1
Страхотна новина за Григор Димитров
Ето колко български спортисти ще участват на Игрите в Париж това лято за момента
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: