Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Много емоции в турнира за купата на ФК "Дунав“
Автор: Екип Ruse24.bg 09:46 / 25.04.2016Коментари (0)521
С много емоции, оспорвани резултати и детски усмивки приключи турнирът за купата на Футболен клуб "Дунав" между училищата от детски футболен клуб "Драконче". Заради дъждовното време, финалната среща се изигра вместо на зеления терен, в зала "Дунав".

В последния мач от турнира се срещнаха отборите на училищата "Васил Априлов" и "Тома Кърджиев". Двубоят приключи с резултат 3:2 за децата от "Васил Априлов", които спечелиха златните медали и купата на шампионата.

На второ място, след като пропуснаха дузпа в последната минута на мача, останаха децата от "Тома Кърджиев", които също си тръгнаха с медали и купа.

На трето и на четвърто място се класираха съответно отборите на СОУ "Васил Левски" и ОУ "Отец Паисий", които излъчиха победител след изпълнение на дузпи. За всички участници на турнира имаше лакомства и плодове, осигурени от организаторите.

Наградите на победителите връчиха народният представител Пламен Нунев, зам.-кметът Иван Григоров, президентът на ФК "Дунав" Русе д-р Симеон Симеонов, треньорът и член на Управителния съвет на "Драконче" Емил Иванов, футболистите на "Дунав" Ивайло Раденцов, Мартин Луков, Мартин Ковачев и капитанът на отбора Диян Димов.

Кметът Пламен Стоилов и народният представител Пламен Нунев дадоха старт на спортното събитие на изкуственото игрище на стадион "Дунав". Турнирът започна и приключи с химна на Република България и "Тих бял Дунав".

Над 250 деца от русенски училища се включиха в турнира тази събота и неделя. За финала се класираха отборите, завършили на първо място в своята група.

Инициативата е организирана от ФК "Дунав" и ДФК "Драконче". Целта на инициативата е да популяризира футбола сред учениците и да направи съпричастни към масовия спорт русенци.

Проектът се реализира по програма "Русе - Европейски град на спорта 2016", с финансовата подкрепа на Общинска фондация "Русе - град на свободния дух".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: