Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (4)
"Сините феи" с решителен мач за бронза на Велики четвъртък
Автор: Екип Ruse24.bg 11:26 / 27.04.2016Коментари (0)823
© БК Дунав 8806
Трети мач ще решава изходът от серията за бронза между шампионките от последните 4 години "Дунав 8806" и "Нефтохимик 2010".

След успеха в Русе на 22 април със 74:69, "сините феи" отстъпиха на 25 април в Бургас със същата разлика, но по-малко отбелязани точки за 61:66. В последните минути те дори бяха много близо до обрата, но концентрацията в някои важни моменти им изневери и те оставиха развръзката за 28 април.

Така на Велики четвъртък от 19 ч. момичетата на Георги Божков излизат в битка срещу отбора от Бургас, с който направиха някои от наистина незабравимите мачове в дамския баскетбол у нас през последното десетилетие.

Те играха 6 финала в първенството, в 4 от които триумфираха "сините феи". 3 от четирите си поредни Купи на България дунавки печелят след финал срещу същия съперник.

Настоящата форма позволи на тези два отбора да спорят само за бронза. Това обаче ще бъде и възможност за русенския тим да запише уникално постижение, с каквото малцина други клубове у нас могат да се похвалят. От 2008 насам баскетболният отбор, носещ името на голямата европейска река, неизменно е сред медалистите в първенството и турнира за Купата.

До момента той има на своята сметка 5 златни, 2 сребърни и 1 бронзово отличие за шампионата, както и 4 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала в надпреварата за Купата.

Освен това този Велики четвъртък има всички предпоставки да стане наистина велик и запомнящ се за феновете в Русе. Преди баскетболната среща, те ще имат възможност да подкрепят своите любимци от футболния отбор на "Дунав", които се изправят срещу "Добруджа" в мач от "Б" група от 17 ч. на Градския стадион. При успех, "драконите" имат всички шансове почти на 100% да подпечатат мечтаното от четвърт век завръщане в елита.

Двубоят ще се излъчва в пряко предаване и по платените канали от формата на "Диема Екстра". Въпреки това обаче се очаква достатъчно фенове да предпочетат трибуните на Градския стадион, за да са част от успеха на дунавци.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Кой е Теренс Атман - следващият опонент на Григор Димитров в Рим?
Григор Димитров стартира с победа надпреварата в Рим
Александър Митев и Рада Колева станаха двойни шампиони на Държавен тенис турнир до 16 г. в Русе
Ето къде може да гледате първия двубой на Григор Димитров на турнира в Рим
Време е! Григор Димитров стартира атака на титлата в Рим днес
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: