Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Приключи четвъртият финален кръг на "Катерачна надпревара Русе 2016"
Автор: Екип Ruse24.bg 12:37 / 27.06.2016Коментари (0)441
©
Приключи четвъртият финален кръг на инициативата "Катерачна надпревара Русе 2016" на Спортно туристическо и природозащитно дружество "Академик", Студентския съвет на Русенския университет "Ангел Кънчев" и сдружение ВелоРусе, която се реализира с подкрепата на Общинска фондация "Русе - град на свободния дух" и BH - социален проект на ЕКОНТ кaтo част от кампанията "Русе - Европейски град на спорта 2016".

Трите дисциплини на надпреварата - катерене по стена, майсторско управление на велосипед и ходене по лента през двата състезателни дни привлякоха за участие общо 574 деца и ученици, момчета и момичета от възрастовите групи до 7, до 11, до 13 и до 16 години от детските градини в квартал "Дружба", от СОУ "Васил Левски", ОУ "Никола Обретенов", ОУ "Алеко Константинов" и др.

Стената изкачи и 5-годишният Даниел Динков, а 6-годишната Елица Цанева събра 11 точки от всичките три дисциплини на надпреварата.

Отлични резултати с максимално възможния брой точки постигнаха десетки участници, измежду които са учениците от СОУ "Васил Левски" Даниел Куцаров, Калоян Иванов и Ипек Исмаилова. В майсторското управление на велосипед се откроиха представителитe на колоклубa нa СОУ "Васил Левски", ръководен от г-н Милен Йорданов.

Най-добре представилите се в четирите кръга на надпреварата детски градини, училища и клубове вече получиха предметни награди - разнообразни спортни артикули. В началото на новата учебна година, на отделна церемония, ще бъдат връчени купи и специални свидетелства на участници, съдии и организатори на надпреварата за забележителния им принос в кампанията "Русе - Европейски град на спорта 2016".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров разкри причината за ранното отпадане в Мадрид
Кой е Йошихито Нишиока - първото препятствие на Григор Димитров в Рим?
Езиковата в Силистра с два отбора на финалите на ученически игри
Страхотно! Григор Димитров победи Новак Джокович в Рим
Престижно! Григор Димитров, Надал и Джокович са фаворитите за титлата в Рим
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: