Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (2)
Престижно! Григор Димитров, Надал и Джокович са фаворитите за титлата в Рим
Автор: Георги Куситасев 18:56 / 07.05.2024Коментари (0)831
© ATP Tour
Григор Димитров беше поставен сред тримата фаворити за спечелване на петия за годината турнир от сериите "Мастърс 1000" - този в Рим, Италия.

Компания на българина в това отношение правят лидерът в световната ранглиста Новак Джокович от Сърбия и рекордьорът по трофеи в надпреварата (10) - испанецът Рафаел Надал.

Това са предположения на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP Tour).

На сайта на ATP се обосноваха защо са се спрели на точно тези състезатели:

Рафаел Надал — има да защитава 0 точки

Надал може все още да не се е върнал към най-доброто си място в световната ранглиста, но ако 22-кратен шампион на турнири от Големия шлем е на разположение за избор в "PIF ATP Rankings Predictor" (играта за прогнози на Асоциацията на професионалните тенисисти) без никакви точки за защита, шансовете са, че той е добър играч, за който може да заложите, че ще спечели.

Трябва да се отбележи и, че Надал триумфира в Рим рекордните 10 пъти и има баланс от 69 успеха срещу едва 8 загуби на турнира. В 18 предишни изяви той е участвал в шампионския мач 12 пъти.

Това ще бъде едва четвъртият турнир за Надал след Australian Open през 2023 г. Левичарят обаче, който ще играе с квалификант в първия кръг, показа признаци на прогрес в Мадрид, където победи световния номер 11 Алекс де Минор, от когото загуби предходната седмица в Барселона.

Новак Джокович – има да защитава 180 точки

Световният номер 1 не се е състезавал след Монте Карло, но това може да е в негова полза, за да стигне до последния турнир от "ATP Masters 1000" на клей за сезона. Сърбинът ще е свеж и гладен за мачове.

Преди една година Джокович стигна до четвъртфиналите на "Foro Italico", така че има да защитава 180 точки. Той притежава баланс от 67 победи и 11 загуби в Рим, където е вдигал трофея шест пъти. 36-годишният никога не е успявал да достигне четвъртфиналите на турнира.

Джокович може още да не притежава титла този сезон, но той достигна до полуфиналите на Откритото първенство на Австралия и Монте Карло. Той ще се опита да продължи още повече в Италия, където стартира срещу Роман Сафиулин или квалификант.

Григор Димитров — има да защитава 0 точки

Спокойно, Димитров прави най-добрия си сезон от 2017 г. насам, когато спечели славата на "Nitto ATP Finals" (Финалния Мастърс на осемте най-добри).

Българинът е с баланс от 22 успеха и 7 поражения през 2024 г., включително титла в Бризбейн и финали в Марсилия и Маями. Тъй като той няма да защитава точки от този турнир, то той може да добави много през следващите две седмици.

Димитров, който е девети в "PIF ATP Live Race To Turin" (спечелени точки от старта на сезона, които определят кои 8 състезатели ще играят на Финалния Мастърс в Торино), достигна до полуфиналите на това събитие през 2014 г. и до четвъртфиналите през 2020 г.. Той ще открие своя турнир срещу Йошихито Нишиока или Себастиан Офнер.

Състезанието в Рим стартира на 8-и май и ще се проведе до 19-и май. Ще видим ли българинът с нова титла в своята кариера, предстои да разберем!
Още по темата: общо новини по темата: 189
29.05.2024
28.05.2024
26.05.2024
26.05.2024
26.05.2024
25.05.2024
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Виктория Томова търси рекорд на Ролан Гарос днес
Григор Димитров атакува трети кръг на Ролан Гарос днес
Следващият опонент на Григор Димитров шокиращо победи Карлос Алкарас на клей
Уникална! Виктотрия Томова разби 18-ата в света на Ролан Гарос
Уникална! Виктория Томова разби 18-ата в света на Ролан Гарос
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: