Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Шотландски боец лови бежанци с наши родолюбци по границата с Турция
Автор: Екип Ruse24.bg 13:42 / 26.10.2016Коментари (0)1430
©
Шотландски крайнодесен екстремист се е присъединил към българска паравоенна групировка, за да лови бежанци по границата с Турция. Това съобщава британският вестник "Дейли рекърд", цитиран от "Стандарт". Във видеоклип Джим Доусън се показва облечен в камуфлаж и заявява, че подкрепя "тежко въоръжената българска организация Българско народно опълчение "Шипка".

Британецът е известен като фанатичен привърженик на забраната на абортите. Той е основател на крайно дясната партия "Първо Британия" (Britain first) и на нейното паравоенно крило "Отбранителна група Британия над всичко", което организира протести пред домовете на мюсюлмани във Великобритания. Групата е заподозряна за нахлуването в редица джамии.

Доусън е бивш високопоставен член на друга крайно дясна партия на Острова - Британската национална партия, но се отцепва от нея през 2010 г., за да създаде "Британия над всичко". После напуска и тази формация. Доусън е автор на множество клипове, с които призовава дарители от Европа и Америка да подкрепят въоръжаването на антиислямистките милиции в Източна Европа. Той се появи по руската телевизия RT, за да подкрепи международната организация на антиислямските Рицари тамплиери. После подкрепи крайнодесни групировки в Унгария и други източноевропейски държави. Доусън е привърженик и на Доналд Тръмп.

В материала, заснет в България, шотландецът напомня, че българо-турската граница е външна граница за ЕС. Той призовава за нейната защита, тъй като "нашествениците бежанци" се стремят да завладеят света.

Доусън казва, че е предал на българите дарение от бронежилетки, визьори за нощно виждане, дронове и друго оборудване. "Дейли рекърд" нарича членовете на българската паравоенна групировка - "гангстери".

Британското издание посочва, че има доказателства, че Доусън е участвал в лова на бежанци с маскираните и тежковъоръжени български скинхедс. В един от клиповете си, заснет от България, Доусън казва: "Ние сме на патрул по българо-турската граница и търсим нелегални. Отдадеността на тези момчета (българите от БНО "Шипка") е впечатляваща. Границите на Европа се защитават повече от тези мъже, отколкото от нашите правителства. Днес Рицарите тамплиери им дариха бронежилетки и уреди за нощно виждане, от които те отчаяно се нуждаят. Голямо благодаря на всички дарители в Америка и Филипините и другите държави, които помогнаха. Тези мъже и жени, предимно бивши служители на специалните сили, правят това в свободното си време, изправени пред всякакви рискове и опасности. Те са добри хора и заслужават вашата подкрепа".

В друго видео Доусън казва: "Когато моя прадядо беше жив, тази земя беше управлявана от османците, от мюсюлманите. Сега те се връщат. Спомнете си, че силите на исляма успяха да стигнат чак до Виена. Това не е политическо. Това е битка между доброто и злото, черното и бялото, борба за кръста, борба за Христос". "Ако можете, елате и помогнете на тези хора. Ако сте стари и не можете да напуснете работата си, изпратете им пари. Помогнете им да се организират, снабдете ги, защото те охраняват вашата граница, моята граница, границата на целия свободен западен свят, дори границата на Америка. Битката е тук", добавя той.


Още по темата: общо новини по темата: 746
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
11.10.2022 »
26.09.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/125 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: