Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (0) | ¬чера (4)
"—кай нюзУ: Ѕългарски полицаи са в комбина с каналджиите
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 13:45 / 15.02.2017 оментари (14)815
©
Ѕългарски полицаи са в комбина с каналджиите при трафика на нелегални бежанци през Ѕългари€ до —ърби€. “ова твърди британската телевизи€ "—кай нюз" в обширен репортаж по темата, съобщава bTV.

¬ него за опита си разказва семейство мигранти от »рак, заснело похода си към «ападна ≈вропа в планините между двете страни - един от най-често използваните маршрути.

"Ѕ€хме в планината в продължение на три дни и три нощи. Ќикой не може да € премине без контрабандистите, а тези хора работ€т с помощта на българската полици€. «абел€зах един полицай, който вдигна багажника на колата и вид€ мигрантите вътре. ѕолици€та беше там", казва иракчанинът јзад јли. Ќе последвало нищо.

—ръбските граничари об€сн€ват, че най-разпространени€т начин мигрантите да преминат планините е да бъдат поети до границата от българска страна, след това оставени да ход€т сами, преди да срещнат други трафиканти в —ърби€. ќсвен, ако не бъдат заловени по път€.

"ќбикновено в 99% от случаите се действа така. Ќо веднага, след като бъдат разкрити, те намират нови начини", казва гранични€т полицай Ѕратислав —таноевич.

“ова, което прав€т трафикантите накра€, е да остав€т кола до бензиностанци€, ресторант или паркинг до главни€ път. ћигрантите влизат в колата, намират ключовете вътре и € подкарват сами, об€сн€ва —таноевич.

"Ќ€махме никаква храна или вода, защото ни оставиха в планините. ƒецата ми почти замръзнаха. Ѕеше ужасно. —лед трети€ ден прес€кохме път€ и дойде един човек с такси, за да ни отведе в Ѕелград", потвърждава казаното јли.

"—ръбските власти ме връщаха два пъти преди да успе€", разказва јбдул  адри, мигрант от јфганистан.

≈кипът на "—кай нюз" заснема и как работ€т сръбската арми€ и полицейските патрули на —ърби€ и јвстри€. »зползват термокамери, с които засичат хора на разсто€ние от 10 километра. Ќа запис от милото л€то обаче се виждат над 50 мигранти, които изскачат от храстите, за да се качат в автобуса, който ги чака.

ќще по темата: общо новини по темата: 659
16.09.2019
29.06.2019
28.06.2019
26.06.2019
24.06.2019
30.04.2019
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
ами н€ма да ги държим тука, ти€ майки деца, без това на запад реват за т€х и ние по вс€какъв начин ги изпращаме там...
0
 
 
ћи айде да събират доказателства и да ги нос€т в съда - к'во ми пишат статии?!
0
 
 
“о и Ѕрюкселските зелки са в комбина и то къде ,къде по -мащабна .
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.

јктуални „етени “еми
√розен расистки скандал на Ѕългари€ - јнгли€, британците ни разковаха с 6 гола
¬ажна информаци€ за феновете на ƒунав, които ще посет€т мача с ≈тър
≈лена е красива, женствена и секси, но времето не й стига за любов
ћомент за истори€та! √ермани€ винаги ще помни съди€та  абаков
Ѕългари€ с антирекорд при равенство срещу „ерна гора
 ласиране –езултати

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
ѕравила
–усенци във facebook
RSS за новините
©2008 - 2018 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Ruse24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Ruse24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: