Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Топ 5 на най-успешните януарски трансфери във футбола
Автор: Екип Ruse24.bg 09:39 / 21.01.2019Коментари (0)1943
©
Януари месец е един от най-важните във футбола, понеже много от отборите провеждат подготовка за остатъка от сезона и предстоящите решителни мачове. Това обаче не е всичко, понеже през Януари е отворен и зимният трансферен прозорец, в който отборите търсят нови играчи, с които да се подсилят. През годините сме станали свидетели на доста януарски трансфери, направени от водещите отбори на Стария континент. Не всички от тях са успешни, но в следващите редове ще обърнем внимание на петте най-удачни зимни трансфери във футбола през 21 век.

5. Кевин Де Бройне - от Челси във Волфсбург, през 2014

Кевин Де Бройне може би е един от футболистите, за които Челси най-много може да съжалява, че е изпуснал. През зимата на 2014 година Волфсбург привлича ненужния в Челси Де Бройне за сумата от 22 милиона евро. Белгиецът веднага се превръща в основна фигура за състава на “вълците" и до края на сезона изиграва 16 мача в Бундеслигата, в които се разписва 3 пъти. През следващия сезон, който е единственият пълен за играча с екипа на Волфсбург, Кевин Де Бройне изиграва общо 51 мача, в които се разписва 16 пъти и освен това прави 28 асистенции. През този сезон Волфсбург опроверга оценките на анализатори като Betfair, като завърши на второ място в Бундеслигата и спечели Купата на Германия за пръв път в своята история. Де Бройне беше основна фигура в състава и след края на сезона заслужено си спечели трансфер в Манчестър Сити, където отново играе ключова роля.

4. Върджил ван Дайк - от Саутхемптън в Ливърпул, през 2018

Холандският защитник направи име с екипа на Селтик, което му донесе трансфер в Саутхемптън. Там се представи на много високо ниво, като дори сложи и капитанската лента на отбора. По време на зимния трансферен прозорец на сезон 2017/2018 ван Дайк пожела да си тръгне от тима на Саутхемптън и така се стигна до преминаването му в Ливърпул за сумата около €80 милиона. Той се превърна в най-скъпия защитник в историята на футбола, а мнозина коментираха трансфера като надценен. Въпреки това обаче ван Дайк се превърна във важна фигура в отбраната на Ливърпул, който стигна до финала в ШЛ, макар че го загуби. През настоящия сезон Ливърпул се представя повече от убедително и е сред фаворитите на Bet365 за титлата във Висшата лига, а ван Дайк е основния играч в центъра на защитата на “мърсисайдци".

3. Неманя Видич - от Спартак Москва в Манчестър Юнайтед, през 2006

През зимния трансферен прозорец на сезон 2005/2006 апетити към Неманя Видич не липсваха. Той беше в полезрението на Ливърпул, Фиорентина и Манчестър Юнайтед, които бяха най-настоятелни за неговия подпис. В крайна сметка сър Алекс Фъргюсън го убеди да смени Спартак Москва с Ман Юнайтед, като трансферът беше на стойност €10,50 милиона. Както се казва, останалото е история. Видич и Рио Фърдинанд оформиха една от най-великите двойки централни защитници в историята на Манчестър Юнайтед. С екипа на “червените дяволи" сръбският защитник спечели Шампионска лига, стана шампион в Англия 5 пъти, а освен това имаше и други спечелени купи. Той остана в Манчестър Юнайтед за 300 мача, в които се разписа 21 пъти и направи 5 асистенции. Впоследствие Видич премина със свободен трансфер в Интер, където контузия му попречи да играе дълго време и в крайна сметка прекрати кариерата си през зимата на 2016.

2. Марсело - от Флуминензе в Реал Мадрид, през 2007

Един от най-силните трансфери на Реал Мадрид е този на бразилския ляв защитник Марсело. Когато той беше привлечен при “кралския клуб" през 2007 година, тогавашният президент на отбора го описа с думите “Перла, която половин Европа искаше". Интересът към младия бразилец беше наистина огромен, но в крайна сметка той стана част от Реал Мадрид за сумата от 6,5 милиона евро. Марсело е важна част от защитата на “белия балет" вече повече от 10 години. В този период той спечели 4 пъти Шампионска лига и също толкова пъти Ла Лига, освен другите отличия и трофеи. За още интересни статистически данни може да проверите някой от водещите онлайн букмейкъри, за които се разказва в сайта на Betenemy. С помощта на това Winbet ревю ние отчетохме, че за 470 мача с екипа на Реал Мадрид Марсело има 36 попадения и 87 асистенции, което за защитник е нещо великолепно. Бразилецът е на 30 години и все още продължава да носи екипа на испанския гранд.

1. Луис Суарез - от Аякс в Ливърпул, през 2011

Топ мястото в нашата класация е запазено за уругвайския нападател Луис Суарез, който през 2011 година направи трансфер от Аякс към Ливърпул за сумата от €26,5 милиона. В същия трансферен прозорец Ливърпул продаде голямата си звезда Фернандо Торес на Челси, а получените средства инвестира в привличането на Суарез и Анди Керъл. Англичанинът не успя да остави своя отпечатък с фланелката на Ливърпул, но Суарез се превърна в най-опасния играч в атаката на “мърсисайдци". Статистиката на Efbet показва, че Суарез има 82 гола за Ливърпул в общо 133 мача, а освен тях има и 47 асистенции. Прекрасното представяне на Суарез с екипа на Ливърпул му донесе трансфер в Барселона през лятото на 2014 година.

Със сигурност историята на зимните футболни трансфери помни още успешни промени в клубната принадлежност. Иван Ракитич, Деян Станкович, Андреа Барзали - това са част от имената на играчите, които също оставиха своя отпечатък, след като смениха отбора си през зимата. Разбира се, има и доста трансфери, които не бяха толкова удачни. Преминаването на Фернандо Торес в Челси, за което стана дума по-горе, определено попада в тази графа. Миналата зима Алексис Санчез смени Арсенал с Манчестър Юнайтед именно по средата на сезона, но все още се очаква най-доброто от него с екипа на “червените дяволи".

Мнозина казват, че зимният трансферен прозорец не е добър за големи трансфери и е истина, че най-големите сделки стават през лятото. Историята обаче ясно показва колко добри могат да се окажат направените трансфери точно през Януари.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: