Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Пловдивчанин с важен принос в официалния трейлър на новия "Годзила"
Автор: Екип Ruse24.bg 14:47 / 04.04.2019Коментари (0)1414
©
Пловдивски музикант и композитор е автор на звуковия дизайн на официалния трейлър на новия филм "Годзила". Композициите му са предпочитани също за реклами, както и от телевизионни канали като "Дискавъри", МТВ и "Гео". Само за месец неговата музика е използвана в много телевизионни програми, както и за реклами на сериали. Участвал е и в световния проект "Красавицата и звярът", "Жената чудо", "Червената лястовица".

Тихомир Христозов, който е възпитаник на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив, е композитор на музиката и във всички късометражни филми на режисьора Мирослав Трифонов. В момента довършва звуковата картина по последната му лента. Предстои появата на бял свят на още две части от трилогията "Дните на гората".

Първият инструмент, на който Тихомир се учи да свири, е гайда. По-късно овладява пианото, синтезатора и някои ударни инструменти. И до днес обича да свири в дует със сестра си Владислава, която е гайдар.

Навремето младият композитор пише музика и за филми на индийския филмов гигант "Боливуд“. Тихомир се свързва чрез интернет с индийския режисьор и продуцент Сунил Санджан, който е директор на "Ажха Глобал Ентъртеймънт". Впечатлен от работата му, Санджан веднага го включва в екипа си. Първият филм, по който българинът работи, е "Обещание". Късометражната лента се завърта по филмови фестивали в целия свят. След това Христозов работи по друг проект на Санджан - напрегнатия и изпълнен с мистерии трилър - "Апартамент 211".



Когато си почива от музиката, Тихомир се занимава с визуални изкуства. Хоби му е рисуването, обича да прави репродукции на едни от най-известните картини в света. Смята се за свободен от ограничения човек, който обича да пътува във всякакви сфери. Макар да е почти по цял ден в музикалното си студио в Пловдив, където създава акустична и електронна музика, той има чувството, че постоянно се движи, и възприема работата си като вдъхновяващо приключение, пише "България Днес". Убеден е, че за да се успеят с изкуство, творците не бива да спират да мечтаят и да позволяват на ежедневните предизвикателства и проблеми да разколебават избора им.

Според него всичко си има ред и затова явлението на "кратките пътища" към скоростния успех, желанието да се прескачат стъпалата към върха често завършва катастрофално или поне разочароващо. Тихомир смята, че успехът на творците е в техни ръце и ако се оплакват от липса на среда за развитие, могат сами да я създадат. "Географската точка, на която човек се намира, няма особено значение в ера, в която комуникацията се осъществява с кликване на мишката. Иска се глобално мислене и целеустременост", казва творецът, който успява да постигне целите си в световен мащаб.


Още по темата: общо новини по темата: 1144
07.12.2019 »
22.11.2019 »
11.10.2019 »
18.09.2019 »
17.08.2019 »
17.08.2019 »
предишна страница [ 1/191 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Президентски избори в Русия
Първа лига сезон 2023/24
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: