Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Пет гимнастички и ансамбъл ще представят България в турнира "Царица Маргарита"
Автор: Екип Ruse24.bg 14:48 / 21.06.2019Коментари (0)1171
©
Ясен е съставът на българките, които ще се представят в 27-ото издание на силния международен турнир по художествена гимнастика "Царица Маргарита“ във Варна. Надпреварата е на 6 и 7 юли в Двореца на културата и спорта в две паралелни състезания – турнир по FIG и клубен турнир, а след отказа в последния момент на Египет и Унгария държавите участнички остават 23: Австралия, Азербайджан, Англия, Андора, Белгия, Германия, Грузия, Израел, Испания, Канада, Кипър, Колумбия, Норвегия, Португалия, Румъния, Русия, Турция, Филипините, Франция, Хърватия, Чили, Япония и България.

В пряк спор за приза "Царица Маргарита“, който се връчва само на победителката в многобоя при жените, ще ни представя националката Анна Келман. 16-годишната грация, родена в Лондон, е състезателка на варненския клуб "Чар – ДКС“. В миналогодишното издание на "Царица Маргарита“ Келман игра при девойките и взе сребърни медали в многобоя и в шампионата на обръч.

В турнира по FIG при девойките старша възраст за България ще играят 4 момичета - Ева Брезалиева ("Олимпия“, Бс), Катрин Цонева ("Левски – Илиана“), Стилиана Николова ("Етър – Елит“, ВТ) и Валерия Ватова ("Тракия“, Пд). Те бяха определени след последното контролно в столицата преди седмица. За четирите грации състезанието във Варна ще е последна проверка преди участието им в първия световен младежки шампионат в Москва от 19 до 21 юли. Във Варна Ева Брезалиева ще представи композицията си с въже, Катрин Цонева с топка, Стилиана Николова с бухалки, а Валерия Ватова с лента.

Надпреварата ще се проведе по регламента, по който ще се играе и в Москва. Ще се формира индивидуален отборен многобой и отборно класиране, което ще се базира на оценките на индивидуалните състезателки и ансамбъла. Българският ансамбъл е в състав Карина Димитрова, Жанина Георгиева, Александра Кьосева, Яна Момчилова, Маргарита Василева и Моника Заркова. Те ще играят две съчетания - с пет обръча и пет ленти.

Преди месец българският отбор в състав Боряна Калейн, Катрин Тасева, Невяна Владинова и ансамбълът девойки - Яна Момчилова, Карина Димитрова, Жанина Георгиева, Александра Кьосева, Маргарита Василева и Моника Заркова, завърши трети в отборното състезание на европейското първенство за жени в Баку.

С интерес се очаква и представянето на чуждите гимнастички, които ще бъдат водени в турнира във Варна от наши треньорки. Със състезателки от чужбина на "Царица Маргарита“ идват треньорките Александра Конова (от Франция), Дарина Василева (от Португалия), Румяна Бурова и Цветелина Христова (от Белгия), Йоана Попова (от Англия), Лили Николова (от Испания), Сара Стайкова и Камелия Дунавска (от Турция), Красимира Василева и Стела Султанова от Норвегия. Като треньор от Германия за втора поредна година на варненския турнир пристига Юлия Раскина (Беларус), олимпийска вицешампионка от Сидни 2000.

В клубния турнир на "Царица Маргарита“ ще видим само български отбори, а в масовата гимнастрада на 7 юли ще аплодираме и изпълненията на най-малките гимнастички от родните школи.
Още по темата: общо новини по темата: 30
04.12.2020
14.03.2020
06.02.2020
24.09.2019
21.09.2019
20.09.2019
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: