Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало‘утболЅаскетбол¬олейболƒруги√алерииЋичности—татистики
—портните новини: ƒнес (0) | ¬чера (2)
—амоубийство заради ко≠ро≠на≠ви≠руса разтърси Ѕългари€
јвтор: ≈кип Ruse24.bg 09:26 / 03.04.2020 оментари (36)327
© ᓬ
»люстративна снимка
65-го≠диш≠на же≠на от крес≠нен≠ско≠то се≠ло √ор≠на Ѕрез≠ни≠ца е сло≠жи≠ла край на жи≠во≠та си при па≠ник ата≠ка от страх, че е за≠ра≠зе≠на с ко≠ро≠на≠ви≠рус. “ова се е случило в недел€, съобщава†струма.бг.

¬ан€ ћ. по≠ве≠че от 20 го≠ди≠ни стра≠да≠ла от бе≠лод≠роб≠ни проб≠ле≠ми от ро≠да на ас≠тма≠та. ¬ сре≠да≠та на март си≠нът й се приб≠рал от јн≠гли€, къ≠де≠то ра≠бо≠тел, за да из≠дър≠жа две≠те си де≠ца. ѕре≠ди 4-5 го≠ди≠ни ос≠та≠нал вдо≠вец, съп≠ру≠га≠та му по≠чи≠на≠ла мла≠да от ус≠лож≠не≠ни€ и пнев≠мо≠ни€ вследс≠твие на свин≠ски грип.

"Ѕеше си внушила, че синът й € е заразил с нови€ вирус, веро€тно заради посто€нното говорене по всички медии за заразата и за опасностите за хронично болните над 60 годни. Ќа него нищо му н€ма, човекът си спази стриктно 14-дневната карантина и вече излиза навън", об€сни кметът на селото —то€н …оргов. “ой усетил, че ¬ан€ е силно потисната, като € возил до  ресна в кра€ на миналата седмица.

"Ћичната лекарка беше идвала на м€сто в т€х да € прегледа и установила, че н€ма нито температура, нито мускулни болки, типични за грипни забол€вани€. ƒва пъти ¬ан€ беше ходила в —пешна помощ в  ресна, където й биели нещо от рода на урбазон. «аради оплаквани€та джипито й беше издало талон за прием в болница в отделение за белодробни забол€вани€, на два пъти лекарката ми се обажда да провери какво е състо€нието й и като ц€ло положи много грижи", разказа кметът на √орна Ѕрезница. — личната си кола на сутринта той свалил ¬ан€ до  ресна да чака автобус за Ѕлагоевград да влезе в лечебно заведение, но от заранта до 13 часа на об€д заради разредени€ трафик на междуградски€ транспорт не минал нито един рейс.

¬ан€ ходила до —пешна помощ с молба да € транспортират до благоевградската болница, но й отказали, защото имало процедура, според ко€то тр€бвало да се обади на тел. 112, откъдето да разпоред€т извозването. ¬ събота вечерта, веднага щом разбрал за отказа на спешните медици, управникът се свързал по телефона с болница ѕ”Ћ— в Ѕлагоевград.

"— д-р —тоилкова се разбрахме, че в недел€ ще € приемат, записаха имената й и казаха, че € очакват на следващата сутрин. ќрганизирах й транспорт до Ѕлагоевград, щеше да € закара едно момиче, което много им помага за обгрижване на децата", об€сни …оргов. ¬ 6 часа в недел€ 65-годишната жена, подготвила багажа си за прием в болницата, пила кафе със сина си. »зл€зла навън и не се върнала. Ќамерил € обесена зад къщата под навеса.

"Ќе знам с какъв мотив от —пешна помощ в  ресна са й отказали, но ако не го б€ха направили, сега ¬ан€ щеше да е в болницата и н€маше да се стигне до фатални€ край", съжал€ва искрено кметът. ¬нушението и притеснението в резултат на общата психоза около COVID-19 и съвпадението на загубата на снахата от свински грип са причината за паник атаките, довели до решението за самоубийство, см€тат съкрушените съсел€ни на ¬ан€. —емейството е от бедните и често разчитало на социални помощи. ќт общината и от —оциални грижи редовно им отпускали подкрепа, като последното искане е отскоро за 500 лв. от общината.

"Ќе е това начинът да преодол€ваме кризата. “ези деца остават на ръцете на двама мъже, а те пи€т и не знам как ще еЕ ќбществеността ги подкреп€, не са останали гладни, обгрижват и децата, но да не ти идва до къщата да ти помагат чужди хора! Ќай-добре всеки сам да може да издържа семейството си", коментира тъжната истори€ —то€н …оргов.
ќще по темата: общо новини по темата: 3692
22.09.2020
22.09.2020
22.09.2020
21.09.2020
21.09.2020
21.09.2020
предишна страница [ 1/616 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
на 03.04.2020 г.
+1
 
 
"–азтърси Ѕългари€" FUCK OFF
на 03.04.2020 г.
0
 
 
ќт страх да не умреш се самоубиваш! ј къде са психиатрите в този момент? “е също тр€бва да работ€т наравно със епидемиолозите!
+3
 
 
ѕропагандата дава своите първи плодове.
+5
 
 
ƒа тежи на съвестта на ти€ дето от сутрин до вечер облъчват народа...
-1
 
 
ј защо не са € приели в болница???? ∆ената е апелирала за помощ и никой в крайна сметка не € е взел на сериозно. рЯШЮрЯШЮрЯШЮ
-1
 
 
Ќе разбирате ли, че не ни тр€бват забрани и глоби, господа политици! “р€бват ни ƒќ—“ј“Џ„Ќќ ѕј–» «ј ƒќ—“ќ≈Ќ ∆»¬ќ“, ћ»Ћ»ќЌ» “≈—“ќ¬≈, Ћ≈ ј–—“¬ќ » ¬ј —»Ќј! ѕродължавайте да психирате хората с вашите забрани и накра€ самоубийствата ще станат ѕќ¬≈„≈ от жертвите на вируса!
0
 
 
 ато чета коментарите...мъжете умират от коронавируса,жените се псих€сват и се побъркват. » по тежка карантина тр€бва за да се поразчисти малко от фльорци,дрисли с фасони и лигави пръдли.Ѕабите и прабабите ви все с паник атаки и депресии са били. ¬ойни,болести,глад и немоти€ с по 5-6 и повече деца...а сега две седмици в къщи,могат да пазаруват и €дене колкото искаш и щ€ли ƒј ги унищожат.  ои бе ? »звънземните ? „е вие ако сте куку,кой да ви доиз ука повече :)))
0
 
 
јми то се очаква след още месец ако се удължи карантината един самоубийстово другите глад и мизери€ докъде ни докараха..... ѕитам се аз.“ова държава ли е?
 оментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.