Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Борисов: Искам просто да ви опазя живи
Автор: Екип Ruse24.bg 15:36 / 12.04.2020Коментари (19)1460
©
Нека българите да видят как в тези условия има предприятия, които се справят героически в подкрепа на хората на първа линия. Ако искаме да запазим и ние първата линия, ще си останем вкъщи. Докторите заслужават не само да им ръкопляскаме, но и да ги пощадим. Изпуснем ли тази болест и този пик, ще има претоварване и ще дойдат хладилните камиони. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който днес посети текстилно предприятие в Твърдица, което заради епидемията реорганизира дейността си и в момента произвежда защитни облекла за многократна употреба.

Предприятието произвежда по над 10 000 метра плат дневно и по 3000 защитни облекла, като капацитетът може да бъде разширен значително. С помощта на правителството са осигурени висококачествени материали за изработката, така че лекарите, носейки облеклата, да бъдат спокойни за защитата си. Предприятието, дало работа на 2500 шивачки, разработва също маски с висока защита, като след процеса на акредитация, могат да бъдат произвеждани милиони бройки. Премиерът Борисов изтъкна, че облеклата вече са при лекарите, има за всички и дори част от облеклата вече се подменят с нови.

Министър-председателят посочи, че към облеклата има изключително голям интерес и от чужбина, но подчерта, че на първо място трябва да бъдат обезпечени българските лекари и работещите на първа линия, да се гарантира резерв за страната ни и след това да се прави бизнес, което от своя страна ще подпомогне и икономиката ни. "Ние бяхме първите, които не чакахме доставките, а си обърнахме производството", напомни Борисов.

Премиерът отново изтъкна колко е важно отговорното поведение на всички граждани в условията на пандемията и даде като отрицателен пример случилото се на пазарите. "Ние се молим и докторите се молят. Ако имаме дисциплина, ще можем да удържим", каза още Борисов и добави: "Защо сутринта излязоха докторите да говорят? Защото ако вместо 100, станат 1000 пациенти, той трябва да включва или да изключва, на неговата съвест да висят тези съдби. Ако разреша да продължи вчерашната вакханалия на пазарите,  на моята съвест ще тежи".

"Искам да ви опазя живи, после съм убеден, че ще се намерят решения, виждате пазарът е гъвкав", изтъкна още Борисов. Той специално обърна внимание на туризма, за който в световен мащаб се търси решение. "Минали са 20 – 30 дни, ще има общо решение и ние ще се включим", посочи министър-председателят. 

Премиерът Бойко Борисов акцентира върху подкрепата за българското производство. По думите му е важно в търговските вериги да има щандове с българска продукция, която излиза на пазара и хората да могат да я купуват. Министър-председателят разпореди на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева, която беше с него в Твърдица, ако остане българска стока, да бъде изкупена и дадена на социалните служби и социалния патронаж, които да я раздадат на хората в нужда. "За това, което е произведено, вложен е труд и ще свърши работа, си заслужава да се вложат пари и да имат хората на трапезата българска продукция", заяви премиерът Борисов.

По време на посещението в Твърдица с министър-председателя Борисов беше и директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов, който също така ръководи националния логистично-координационен център.

Още по темата: общо новини по темата: 11860
19.03.2024 »
15.03.2024 »
15.03.2024 »
14.03.2024 »
12.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/1977 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ама много ясно че ни искаш живи.... Тљой ще щавиш иначе
0
 
 
Сигурен съм, че няма друга държава в света която да се управлява вече повече от 10г. от по-просто, себично, арогантно и крадливо същество.
0
 
 
Има една истина дебилите и мангалите в България ходят по улиците на всички градове без да осъзнават в празните си глави ще така заразяват с коварната болест коронавирус друг човек и му отнемат живота и заради дебилните хора вече умряха 30 българи от тази коварна болест коронавирус.Заради дебилите и мангалите в България с малоумните си глави които не спазват законите в нашата държава България и си правят каквото си искат страдаме ние нормалните българи
-1
 
 
Спри да обикаляш цеховете, Бочко, че ако се окажеш положителен, хиляди ще са ти контактни и ще трябва да се карантинират...
0
 
 
Като иска да сме живи, защо не промени нещо в здравната система през последните 12 години?
-1
 
 
Той говори, Генералът говори, Ганя не слуша... Ганя си мисли, че го лъжат, че това го няма. И когато след 2 седмици Ганя почне да пада, пак ше му е виновен друг!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Почина патриарх Неофит
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: