Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
ГЕРБ иска извънредно заседание на парламента
Автор: Екип Ruse24.bg 15:49 / 24.01.2022Коментари (0)544
© Фейсбук
"Продължаваме да се информираме от чуждата преса. Испания изпраща кораби и обмисля да изпраща изтребители в България. Франция ще разположи свои сили в Румъния. Нидерландия праща F-35 в България. САЩ проучва възможността за увеличаване на присъствието си на Източния флаг на Алианса. От чуждите медии разбираме всичко това. Когато НАТО е в пълна бойна готовност, в каква форма е българската армия". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на извънредно изявление в централата на партията. 

 "Чули сме три изявления на Кирил Петков. Коментарите на част от коалицията са, че това са различни мнения. Давано ли е, искано ли е разрешение за съюзническа бойна техника на българска територия? Стефан Янев изрази позиция, че не е нужно такова разполагане, а законът за отбраната е много ясен. Днес се провежда съвет на ЕС, който е посветен на казуса Русия-Украйна, но ние сме представени там от зам.-министър, а не от министър Генчовска. Какво по-важно от това, че НАТО е в бойна готовност? На последно место е газа", каза той.  

"С тези кораби в Черно море да забравим за туризъм. В този момент, моят астрален близнак - президентът на Румъния свика консултативен съвет. Може ли да осъмнем в състояние на война и да не знаем дали сме въвлечени. Аз съм върл противник", допълни Борисов.  

"Внасяме 59 подписа на народни представители за извънредно заседание на парламента. В поставено НАТО в пълна бойна готовност на границата ни, като парламентарна република трябва да дадем ясен мандат на правителството и министрите, да бъдем обединени и единни, за да защитим интересите си. Трябва много по проактивна позиция и политика на управляващите. Ако всичко останало може да търпи промени, не е толкова страшно, но подобни действия са с много дълъг характер в региона. ЕК предлага помощ от 1,3 млрд. евро на Украйна", заяви още експремиерът.  

"Кой ходи на почивка, когато над него летят Ф-35 и около него се разхождат бойни фрегати? Всички отговори може да ги има, ние не ги знаем. Българското общество трябва да знае ясните позиции. Ние сме член на НАТО и бойна готовност за НАТО, означава и бойна готовност за НАС. Да има други нареждания за българските войници, но трябва да знаем какво правим", заяви Борисов. 

"Това бях длъжен да споделя с българите и призоваваме премиера, външния министър, да кажат имаме ли позиция и от какво да се тревожим и какво не", завърши той.

Още по темата: общо новини по темата: 39
19.02.2022 »
17.02.2022 »
13.02.2022 »
08.02.2022 »
01.02.2022 »
30.01.2022 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: