
ЗАРЕЖДАНЕ...
Красива българска певица показа как се правят домашни кисели краставички | ||||||
| ||||||
"Солянки! Исперихска рецепта от баба ми Тотка, дошла при мен от майка ми. Децата ги обожават, а в този бидон получавате благина от хрупкави ферментирали краставички за по-малко от три денонощия!", написа тя във Фейсбук. Ето и рецептата: "Какво ви е нужно: пет килограма хрупкави корнишони, един 10-литров бидон (аз намерих само пластмасов, ако имате голям стъклен, още по-добре), морска сол, моята е от Атанасовското езеро, слагате 8 супени лъжици! И накрая заливате с вода до горе! За да останат хрупкави най-отгоре слагам две, три листа хрян! Ако нямате, може да сложите няколко зърна синап. Хубаво е да ги обръщате, два три пъти на ден! Вие приготвяте ли си ферментирали зеленчуци? Супер полезни са", пише Виктория Терзийска. |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg