Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
Късен гол донесе нов успех на Дунав срещу Черноморец (Балчик)
Автор: Стойчо Генов 09:43 / 12.04.2021Коментари (0)1274
Дунав“ победи с 1:0 "Черноморец“ Балчик в Русе. Срещата се игра на основното игрище на комплекса в русенския квартал "Здравец“ и бе излъчвана в пряко предаване по канала FCDLive в официалната страница на "Драконите“ във фейсбук. Това е втора победа над същия съперник за младия тим, воден от Мартин Цирков, след успеха с 2:0 за Купата на Аматьорската футболна лига.

Преди началото на мача с минута мълчание бе почетена паметта на приятеля на “Дунав" и бивш футболист на отбора Калоян Копчев, който почина на 45 г. на 8 април 2021.

Гостите бяха по-активни и владееха повече топката в началото. Младите и бързи футболисти на "Дунав“ отговориха на това с опасни контраатаки. При една от тях Преслав Петков бе изведен сам срещу противниковия вратар, но Павлин Евтимов успя да спаси. Малко по-късно и Атанас Стамболов бе близо до целта, но нямаше шанс. Домакините постепенно поизравниха играта и преместиха действията по-далеч от Винченцо Ангелов.

В 28-ата минута Преслав Петков опита и директен изстрел от пряк свободен удар отдясно на вратата на "Черноморец“, но Павлин Евтимов отново успя да опази вратата си. До почивката липсваха други опасности пред двете врати и резултатът остана 0:0.

Първото положение за отбелязване на гол след подновяването на играта създаде тимът от Балчик в 52-ата минута. Техен футболист бе изведен сам срещу Ангелов отляво и опита да го прехвърли, но русенският вратар докосна топката, което позволи след това и Диян Димов да му помогне и да неутрализира опасността.

В 60-ата минута Пламен Иванов успя да се измъкне на свой ред сам срещу Павлин Евтимов, но ударът му не затрудни стража на гостите. В 68-ата минута Иван Иванов от "Черноморец“ бе намерен на границата на малкото наказателно поле на "Дунав“ от Мартин Татаров и стреля в горния ляв ъгъл, но с блестящата си проява Винченцо Ангелов отрази удара.

В 74-ата минута се стигна и до попадение. Поредната дунавска атака бе завършена от Симеон Иванов, който бе най-съобразителен в наказателното поле на съперника и отбеляза за 1:0. В 80-ата минута Александър Кирилов бе много близо до това да удвои преднината на "Драконите“, след като влезе в наказателното поле на гостите и стреля, но Евтимов изби топката в ъглов удар.

В 85-ата минута "Черноморец“ остана с играч по-малко на терена, след като Кристиян Георгиев ритна в гръб Албер Силвиев при борбата за за спорна топка. До края резултатът остана непроменен, а двата отбора завършиха с по 10 играчи, след като в добавеното време завърналият се след травма Александър Кирилов получи нова контузия.

"Дунав“ Русе: Винченцо Ангелов, Мерт Тасим, Диян Димов, Кристиян Маринов, Димитър Тодоров, Албер Силвиев, Пламен Иванов, Огнян Николов /57 мин. – Александър Кирилов/, Атанас Стамболов /86 мин. – Теодор Иванов/, Преслав Петков /72 мин. – Константин Митев/, Симеон Иванов /86 мин. – Преслав Папарков/.
Още по темата: общо новини по темата: 13
07.05.2021
19.04.2021
08.04.2021
16.03.2021
15.03.2021
19.01.2021
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: