Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Конгресът на БФС или денят Х за родния футбол
Автор: Лъчезар Тодоров 09:43 / 15.03.2024Коментари (0)738
©
Днес в 10:30 часа трябва да започне извънредния изборен Конгрес на Българския футболен съюз, на който ще бъде избран ново ръководство на БФС. Събитието ще се проведе в хотел "Маринела“ в София.

Малко след 08:00 часа сутринта започна регистрацията на клубовете, които ще определят съдбата на българския футбол. Първоначално регистрацията на делегатите трябваше да започне в 07:30, но техническо забавяне измести началото на регистрацията с половин час.

Кандидатите за президентския пост са седем - Димитър Бербатов, Георги Иванов - Гонзо, Михаил Касабов, Георги Градев, Манол Иванов, Георги Захариев и Петьо Костадинов. Първоначално собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски и бившият бранител на Левски и националния тим Илиан Стоянов също обявиха, че ще се кандидатират, но се оттеглиха.

Регистрацията на делегатите трябва да приключи до 10:00 часа, а същинската част на Конгреса би трябвало да започне около 10:30. Очакванията са доскорошният президент Борислав Михайлов да откри Изборния конгрес с встъпително слово, а ФИФА и УЕФА имат по двама представители, които трябва да следят за честното протичане на Конгреса.

На първо време трябва да бъде определена Мандатна комисия, която да впише колко са делегатите по регистрация. След това се избира Комисия по жалбите - ако има такива, в хода на форума. Трябва да има Комисия по провеждане на изборите, за да се спази протоколът.

Чак тогава може да се премине към точка 1: "Отчет за изпълнението на Програма на БФС за развитието на футбола за 2022 и 2023 г".

Следва втора точка - "Финансов отчет за 2022 и 2023 г".

В трета е вписано "Разглеждане на жалби до Общото събрание", а после идва и точката, която е от особено значение: "Гласуване на подадена оставка от Президента на БФС". Припомняме, че Михайлов даде своята след протестите в София през ноември, като обяви, че повече няма да се кандидатира за поста.

Четвърта точка е "Гласуване на подадена оставка от Президента на БФС“. Михайлов вече подаде оставка на 27 ноември, но тя трябва да бъде гласувана от делегатите на Общото събрание. Ако тя не бъде приета, то изборът за нов президент на практика ще се обезсмисли

Точка №5 е "Освобождаване на членовете на Изпълнителния комитет на БФС". Това е индивидуално за всеки от 13-те в Изпълкома.

Точка №6 е "Избор на Президент на Сдружение "Български футболен съюз". Следва гласуване, при събиране на 50% плюс един глас от някой кандидат, той печели. Ако няма такъв, следва втори тур само с двамата претенденти, събрали най-много вотове.

Последната точка е "Избор на членове на Изпълнителния комитет на Сдружение "Български футболен съюз".

Не е изключено решенията от Конгреса да бъдат обжалвани. Изборният конгрес ще бъде съпътстван от организирани протести на родни фенове, които смятат, че изборите ще бъдат опорочени. В момента има засилено полицейско присъствие в района на хотела, като полицията дори докара водно оръдие.
Още по темата: общо новини по темата: 23
16.03.2024
15.03.2024
15.03.2024
15.03.2024
15.03.2024
15.03.2024
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: