Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Георги Иванов: Горд съм от начина, по който спечелих. Сега идва по-трудното
Автор: Екип Ruse24.bg 22:55 / 15.03.2024Коментари (0)778
©
facebook.com/BulgarianFootballUnion/
Горд съм от начина, по който спечелих Конгреса. Имам още по-голяма отговорност. Сега обаче идва по-трудното. Трябват много промени, за да върнем доверието в институциите, за да работим с държавата, да помогнем на всички аматьорски клубове, да помогнем на детско-юношеските школи, където да се изграждат бъдещите футболисти, с които да се гордеем с тях. Това заяви новоизбраният президент на БФС Георги Иванов-Гонзо след края на Конгреса на БФС.

"Не съм мислил кое ще е първото, което ще направя – добави бившият нападател на Левски. - Тези няколко дни бяха много тежки за мен. Ще съберем Изпълкома, където ще взимаме решения колективно. Изпълкомът ще е водещият орган, който ще управлява БФС.Не съм много по призивите. Трябва да покажем, че заслужаваме и сме достойни“.

Иванов потвърди, че е поканил в екипа си и хора, които са били с Димитър Бербатов, но те са отказали.

"Това са достойни хора с качества, но отказаха и съжалявам за това – каза Гонзо. - Уважавам ги. Казах, че ще протегна ръка за обединение. Феновете ще ни оценяват по нашата работа. Нагледал съм се на призиви. Нашата цел е самите фенове и клубове да разберат, че промяната дойде. Бил съм две години част от тази система. Видял съм и хубави, и не чак толкова хубави неща. Ще започнем нов път. Ще преценим всички хора в тази федерация как сас се справяли, какво са правили. Ще направим равносметка и ще започнем промени. Те ще са на база кой каква работа е свършил. Не мога след 20 минути да обяснявам как ще променяме всичко. Ще се решава на Изпълкома и ще взимаме колективни решения за доброто на българския футбол. За хората, които влязоха в Изпълкома, мога да кажа, че през тези две години съм видял качествата на тези хора, преценил съм, че са знаещи и можещи хора, надявам се заедно с тях да постигнем тези резултати и успехи, които предстоят. Който има качества, той е останал в Изпълкома“.

Георги Иванов бе попитан и за протеста на феновете, който се организира.

"Не мога да коментирам за организирания протест – заяви той. - Винаги ще има недоволни. Ще докажем, че сме различни. Ще работим прозрачно. Ако от първия ден някой протестира, е смешно и некоректно. Не сме започнали още да работим. За да се научиш да побеждаваш, трябва да се научиш да губиш. Ако не можеш да губиш, има нещо сбъркано. Ако някой не подкрепи нашите идеи, преди да ги е видял, не е коректно.

Този Изпълком ще взима решения, които са за доброто на футбола и няма да теглим в една посока към един или друг клуб. Има правилници, закони, устави. Всеки един клуб ще е третиран по еднакъв начин, без значение дали е шампион или популярен клуб. Затова в Изпълкома няма президенти“.

Георги Иванов коментира и кога от Българската професионална футболна лига ще получат възможност да поемат администрацията на шампионата.

"Разговарял съм няколко пъти с президента на БПФЛ и това трябва да стане поетапно – разясни Георги Иванов. – Лигата още не е готова за цялостна промяна. Имаме идея как ще се случи. След една или две години ще стане. Ако прехвърля всичките права на Лигата за Първа и Втора лига, ще е бягане от отговорност от моя страна“.

Новият президент на БФС категорично потвърди и подкрепата си за националния селекционер Илиан Илиев.

"Той има пълното ми доверие. Назначен е под мое ръководство – категоричен бе Иванов. - Доволен съм от работата му“.

За телевизионните права шефът на футбола заяви, че не е юрист и не е влизал в детайли за тв правата.

"Моята позиция е била технически директор. Когато се свика Изпълкома, всички тези въпроси, които вие имате, ще се взимат от Изпълкома – каза Георги Иванов. - Не мога да ви отговоря сега за тв правата, а след време, когато Изпълкомът има заседание“.

Той коментира и начина по който ще избере хората, с които ще върши оперативната работа в БФС

"Имаме време да намерим правилните и точни хора, всички кутийки са празни за момента – посочи Иванов. - На всички ще направим анализ на тяхната работа, за да видим кой ще остане. Изпълкомът ще взима решенията, а надолу ще следваме тези неща. Събира се Изпълкомът и се решава кой ще е вицепрезидент. Не ме карайте да взимам еднолични решения. Това нещо приключи“.

Новият президент на БФС разясни и избора си на членовете на новия Изпълкома.

"Избрали сме хора, които са с авторитет в обществото, за да може да бъде този процес на разговори с държавата по-плавен – обясни Георги Иванов. - Ако държавата не помогне, който и да е президент, няма никакъв шанс да оправи футбола в България. Досега единствените приходи на БФС бяха от ФИФА и УЕФА. Разработвахме програми, но е крайно недостатъчно. Трябва да помогнем на аматьорския, на детско-юношеския футбол и на професионалния. В Изпълкома ще бъде обсъдено как ще се процедира. Има двама кмета – на Враца и Велико Търново. Това са хора с авторитет, които трябва да помогнат, за да се случат всички неща, които сме планирали.

Всеки един, който има качества, мотивация и иска да работи в БФС, има място за него. Ще работим с всички кадърни, можещи и знаещи хора. Няма значение в кой екип са били. Ако дойдат да работят в БФС, всички работим за България. Няма нужда да си избирам приятели. Не обичам да работя така, а с професионалисти. Такива, които могат да направят нещата така, че да вървим напред. След като постигаме успехи, представляваме България. Ако направим продукта качествен, ще ни подкрепят. Всеки кадърен има място в нашите структури“.

Георги Иванов взе отношение и по въпроса с изключените от БФС клубове и връщането им.

"Изключените клубове, доколкото знам, трябва на следващия Конгрес да бъде гласувано тяхното връщане – обясни Иванов. - Аз лично съм си избрал вицепрезидент, но казвам какъв е редът. Не аз, ами Изпълкомът избира. Аз индивидуално няма да взимам решения. Какво ще правим, ще решим с Изпълкома. Още от понеделник ще започна да решавам проблемите. Ако смятаме, че има един проблем, още днес щяхме да започнем решаването му. Какви ще бъдат стъпките ще преценим в понеделник, когато ще започна работа като президент. Досега съм бил технически директор и не съм можел да променям каквото и да е било“.

Иванов коментира и това, че е бил час от екипа на досегашния президент Борислав Михайлов. 

"Това, че Борислав Михайлов преди две години ме е поканил, няма значение – каза Георги Иванов. - Не може някой да ми казва какво да правя. Той не ми е казвал какво да правя, а ме остави да работя за футбола. Горд съм от това, което съм направил. Аз се казвам Георги Иванов и ако смятате, че някой може да ми нарежда, се е объркал. Ако искате всеки път да ме питате за Борислав Михайлов – не сме роднини с него. Всичко, което ще правя ще е отворено. Какво очаквате? Ако работите в една фирма и отидете да работите в друга вашият бивш шеф ще ви казва какво да правите ли. Направи се Конгрес, за да може да променим нещата. Не може за един ден. Ще е процес до юни месец. До тогава ще имаме време да изберем качествени хора, да направи козметични промени. Нали не очаквате да променим всичко сега и да счупим всичко. Промените не се правят просто така, ще правим промени, които в дългосрочен план ще донесат позитиви“.

Георги Иванов каза още, че няма да пътува с националния тим.

"Има треньор, администратори. Михаил Касабов ще пътува с тях. Той е вписан като президент по закон. Оставям хората, които ще пътуват да отговарят за националния отбор и имам пълно доверие в тях“, заяви той.

Новият президент на БФС каза и дали ще ходи на мачовете от първенството.

"Не е най-големият проблем това, че не ходиш по мачове, а каква работа вършиш – посочи Иванов. - Играл съм в Левски и привържениците имат проблем. Не е нужно да обикалям България само за да ме снимате. Трябва да преценявате каква работа върши президентът. Няма нужда да те гледат постоянно във Фейсбук и по телевизии. Не е толкова важно дали ще ходя на мач. Какво ще се промени? Да ме снимате? Оценявайте хората по работата, която вършат, а не по думите“.

Георги Иванов коментира и за отношенията си с Левски.

"Подкрепата на Левски винаги съм я усещал. Играл съм там преди много години – заяви той. - От тук нататък всички клубове ще са поставени на равна основа, защото това е професионално. Ако не сте разбрали работя професионално, а не на пристрастия. Показал съм го за тези две години. Отнасял съм се по еднакъв начин към всички. Всеки, който е почукал на моята врата, тя е била отворена“.
Още по темата: общо новини по темата: 23
16.03.2024
15.03.2024
15.03.2024
15.03.2024
15.03.2024
15.03.2024
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Григор Димитров очаква своя съперник на корта днес в Мадрид
Андрей Рубльов за Григор Димитров и Роджър Федерер: Легенди
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: