Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Дунав изпусна да бие Девня
Автор: Екип Ruse24.bg 15:53 / 19.09.2011Коментари (0)1476
©
Дунав 2010 завърши 0:0 срещу Девня в мач от 5-тия кръг на Североизточната "В"група. Срещата започна с отлично подготвена хореография от фенклуба, а стадионът бе спретнат като за хубав мач. Оставаше играта и крайният резултат също да се харесат на около 400-те зрители.

Скромната охрана едва успя да озапти разгневената тълпа от фенове. А футболисти и съдии чакаха близо 15 минути, за да се приберат спокойно в съблекалните.
Срещата започна с атаки към вратата на гостите, но центриранията и опитите за пробиви бяха отбивани от девненската защита. Бързо стана ясно, че трудно бихме достигнали играта, с която смачкахме "Преслав" преди три седмици. Въпреки това опасните положения за "Дунав 2010" бяха повече, но или вратарят на гостите се намесваше добре, или дунавци не намираха най-точните отигравания.

В 10-тата минута след груб фаул срещу Борислав Караиванов и нарушение отдясно на "синята" атака, последва прострелно центриране, което не бе засечено от никого и топката излезе в аут. 6 минути по-късно, след корнер и меле пред вратаря Иванов, последва удар на метър над гредата на Александър Атанасов. Епизодичните опити за контри на "Девня" не бяха безопасни, но за щастие защитата и Сашев действаха концентрирано. В края на полувремето дунавци имаха шанс да опитат късмета си и от пряк свободен удар на около 27-28 метра фронтално пред вратата на "Девня", но първо ударът на Брайнов бе избит от противниковия вратар, а до добавка не се стигна, поради засада.

След паузата дунавци продължиха да имат териториално надмощие, изразено в няколко опасни центрирания, удари покрай вратата и разбърквания. Гостите играха добре в защита и отвреме-навреме правеха опити за атаки. Така най-добрата възможност за гол на "Девня" бе пропиляна в средата на втората част, когато топката премина на 30 см по земя от дясната греда на Сашев. Най-напеченият момент от мача, бе когато Караосман падна ударен без топка в половината на гостите, но съдията от Шумен реши да потуши всичко с ръкостискане между Алеф и играча в жълто-синьо. Съвсем в края "Дунав 2010" пробва стихиен натиск, но и той не доведе до така желания гол - краен резултат 0:0.

Второто полувреме качи напрежението до такива висоти, че минути след последния съдийски сигнал публиката на "Дунав 2010" налетя на съдии и гостуващи играчи. Слава Богу, всичко се размина с ритници и юмруци, без да се пролее кръв или да се стигне до тежки травми. Това обаче едва ли е убягнало от погледа на делегата на мача ... А Александър Стефанов, председателят в оставка на фенклуб "Дунав завинаги", сподели, че оправдава реакцията на публиката. Така във втори пореден мач младият тим на "Дунав 2010" изпусна да победи, а след седмица предстои поредното тежко гостуване - срещу "Шумен".

Източник: fcdunav.com

Още по темата: общо новини по темата: 29
28.11.2011
21.11.2011
14.11.2011
10.11.2011
07.11.2011
21.10.2011
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров стартира там, където сензационно победи Новак Джокович
Велико! Григор Димитров се изкачи до номер 1 в света в уникална статистика
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: