Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Шумен нанесе трета поредна загуба на Дунав
Автор: Екип Ruse24.bg 11:26 / 26.09.2011Коментари (0)1499
©
"Шумен" нанесе трета поредна загуба с 2-1 на "Дунав 2010". Резултатът бе оформен още през първата част, като дунавци допуснаха развитие на мача, подобно на това в Тервел.

Още от началото "Шумен" започна да упражнява териториален превес и в първите 10 минути стигнаха до един опасен удар пред Сашев, преминал на метър встрани от лявата му греда. Русенци чакаха своя шанс на контраатака и в 13-тата минута самостоятелен рейд на Сюлейман Шакиров завърши с перфектно центриране отляво на "синята" атака към непокрития в пеналта Караосман и последният буквално разстреля вратаря Краев.

Интересните ситуации до края на полувремето обаче се случиха пред Пламен Сашев. Първо Захари Димитров, най-опитният в състава на "жълто-сините", изведе Ахмедов на отлична позиция сам срещу вратаря ни и последният изравни за 1:1 с не много силен, но точен, изстрел по диагонала. 4 минути по-късно Давидов в наказателното игра непозволено, според шуменския щаб, но съдията остана безмълвен. След още две минути Пламен Кънев стреля силно, Сашев отби в краката на Валентинов, който отбеляза гол, но попадението бе отменено, заради засада. Целият отбор на домакините награби страничния рефер, но до сериозни сблъсъци не се стигна.

Тези две положения явно разколебаха главния съдия от Варна и той реши да "омилостиви" шуменци с дузпа минутки преди почивката, когато Джарналиев спори за една висока топка с домакински футболист и го фаулира в гръб. Нарушението не беше грубо, но за нещастие се случи точно в наказателното, което означаваше дузпа. Освен това пряка опасност за Сашев липсваше. Христо Александров, бивш играч на "Светкавица", би в левия ъгъл на Сашев, а той се хвърли вдясно - 2:1.

Втората част съвсем спокойно можеше да донесе радост на дунавци с изравняване, но нито едно от създадените положения не бе 100%-ово. Един опасен пряк свободен удар на Караосман мина на метър встрани отдясно на шуменската врата. За сметка на това Шумен стигна до 2-3 чисти положения, играейки повече на контри. Най-чистото пропиля Димитров, който премина половината терен, за да се оплете на дузпата и да позволи топката да му бъде изчистена, а вече бе финтирал и вратаря ... Към края нападателите ни на няколко пъти не успяха да изберат най-верните решения, а веднъж топката бе избита току преди Хараланов да стреля от непосредствена близост. В края "Шумен" започна умишлено да бави, а в добавеното време русенецът Валентинов се направи на силно ударен, с което уби последните надежди за атака на "Дунав 2010".

След 5 изиграни мача "Дунав 2010" записа трета загуба и продължава да има 4 точки след победа и хикс вкъщи. Остава ни утехата, че тежката серия от гостувания вече приключи и отборът ще мери сили с отбори от по-ниските етажи на класирането. В заключение може да се каже, че днес равният не бе невъзможен, въпреки че защитата на домакините игра стабилно. Все пак липсваха идеи как тази ненепреодолима защита да бъде излъгана с двойно, центриране или самостоятелен пробив.

Източник: fcdunav.com

Още по темата: общо новини по темата: 29
28.11.2011
21.11.2011
14.11.2011
10.11.2011
07.11.2011
21.10.2011
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: