Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Дунав изгориха лошо Преслав
Автор: Екип Ruse24.bg 10:27 / 29.08.2011Коментари (1)2365
©
Русе имаше шанса да изпита отново приятното чувство, че има свой футболен тим. Дунав отново се завърна на мястото, където точно преди 253 дни клубът написа тъжен финален акорд на своето битие, губейки с 0:2 от Черноморец (Поморие). След това последва тъжна тишина и забрава, стелеща се над Градския стадион в Русе.

В унисон с все пак емблематичния повод, играчите на Дунав 2010 се постараха да има с какво привържениците на русенци да запомнят този ден. "Драконите" бяха безмилостни, а гостите от Преслав (Велики Преслав) спокойно могат да считат за успешен получилият се резултат от 7:0 в полза на дунавци. По традиция играчите на Борислав Богомилов изпуснаха още една дузина чисти голови ситуации и само чудо попречи резултатът да набъбне до рекордни двуцифрени измерения.

Още в началото футболистите на Дунав 2010 показаха ясно намеренията си да не жалят много усилия и да утолят жаждата на русенските фенове за много попадения във вратата на гостите.

Не бяха изминали и 4 минути, когато Алеф Караосман откри резултата след прекрасна комбинация и завършващ удар в полето на гостите. Шокът за играчите на Преслав беше двоен, тъй като няколко минути по-късно отново хубав удар на Караосман се озова в мрежата на гостите за 2:0. Тук някъде интригата започваше да умира, а ситуацията в мача да се избистря. Не след дълго головата фиеста продължи с чудесен гол на Огнян Брайнов за класическото 3:0. Брайнов прати топката в мрежата след туповен шут от далечна дистанция, който обърка плановете на паяците да свият мрежа в горния ляв ъгъл на вратаря на гостите Христо Христов.

Някъде тук вероятно на футболистите на Преслав им се искаше вече да пътуват за старопрестолния град, но за тяхна зла участ оставаха още 75 минути игрово време, а "драконите" едва започваха головата си фиеста.

В 27-мата минута дунавци вече водиха с 4:0 след гол на Хараланов, а няколко минути агонията на гостите беше продължена с втори гол на Хараланов и 5:0 на почивката.

Между двете полувремена също не беше безинтересно. Двама привърженици на Дунав имаха шанса да спечелят официалната фланелка на Дунав 2010 за новия сезон в специална игра с публиката. Целта на участниците беше да уцелят някоя от гредите на вратата от точката за изпълнение на дузпа - една доста трудна задача.

Не такава беше задачата на футболистите на Дунав през втората част. Те видимо понамалиха оборотите, но въпреки това удобни възможности с лека ръка бяха пропилени от Радостин Савов, Йордан Чавдаров, а Радомир Хараланов имаше шанс да оформи хеттрик доста по-рано, отколкото все пак го направи.

В 56-та минута Александър Атанасов писа шестицата на гостите, а в края на двубоя Хараланов ознаменува играта си с хеттрик.



Източник: fcdunav.com
Още по темата: общо новини по темата: 29
28.11.2011
21.11.2011
14.11.2011
10.11.2011
07.11.2011
21.10.2011
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
То на умряло куче всеки може да му се озъби, какво толкова ги възхвалявате, навън една точка не могат да вземат.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Полска кула от Топ 10 застава на пътя на Григор Димитров в Маями
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: