Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (0)
"Дунав" засили "Бенковски" към "В" група
Автор: Екип Ruse24.bg 15:17 / 04.05.2008Коментари (0)785
© Ruse24.bg
Мартин Ковачев с летящ плонж донесе трите точки за "Дунав".
Отборът на "Дунав" постигна победа с 2-1 над регионалния си съперник "Бенковски" (Бяла) в мач от 22-рия кръг на Източната "Б" група.

Преди срещата съществуваха много предположения относно това, дали в мача ще има феърплей или домакините от Русе ще се дадат без много бой на съперника си.

В началото на мача и двата отбора играха вяло и безидейно. Домакините грешаха в пасовете, а гостите владееха по-често топката, но нямаха идея какво да правят с нея.

Така се стигна до 21-вата минута, когато гостите от Бяла направаха първата си и единствена в мача смислена атака, при която се стигна до силен удар по посока вратата на Артакиев, но опитният страж изби. При последвалото центриране от ъглов удар опитната защита на "Дунав" позволи елементарно на Диян Димов да отбележи с глава.

Оттук нататък гостите от "Бенковски" бяха заети предимно с дефанзивни действия, безцелно изритване на топката в предни позиции и разбира се често бавене на играта. Състезателите на Никола Христов от своя страна вместо да отговорят с по-агресивни действия, отново заиграха стериотипно, без идея и с много грешки в отиграванията. По този начин премина първата част на мача, която не може да се отличи с нещо особено като футболни достойнства.


През второто полувреме отборът на "Дунав" изглеждаше по коренно различен начин и сякаш играчите на Никола Христов бяха излезли от летаргията. Левият защитник Емил Иванов се включваше все по-често в атаките, а Мартин Ковачев също не преставаше да тормози противниковата защита. Крепостната стена на гостите успя да издържи само 13 минути през второто полувреме. В 58-мата минута след центриране на Недялко Хубенов, Емил Иванов успя от три метра без проблеми да порази целта и върна домакините в мача.

Гостите от Бяла от своя страна не бяха способни на нищо друго, освен да се бранят с всички сили, а от своя страна домакините налитаха устремно към вратата на "Бенковски" и чрез Емил Иванов, Росен Каптиев, Иван Мартинов и Атанас Въргов често създаваха неприятности за стражът на гостите Димов. Логичното се случи и минути преди края Мартин Ковачев с летящ плонж донесе трите точки за "Дунав", които спасиха честта на клуба и разсеяха съмненията за договорки с гостите от "Бенковски".

За "Дунав" силни минути изиграха отново Иван Мартинов, Емил Иванов, Мартин Ковачев, както и борилият се непримиримо Росен Каптиев. Дебют с екипа на дунавци направи вратарят Калин Артакиев, който нямаше много работа в рамките на своята врата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: