Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Алън Пардю нападна Лудогорец
Автор: Екип Ruse24.bg 16:40 / 27.11.2021Коментари (1)610
© ЕПА/БГНЕС
Съветникът на Гриша Ганчев в ЦСКА-София - Алън Пардю, даде интервю пред английския Daily mail.Той говори за ситуацията в Нюкасъл, английския футбол, както и други клубове от Острова. Пардю обаче обърна внимание и на ЦСКА и българското първенство. Както е известно, в момента Алън Пардю работи за клуба от Борисовата градина.

"ЦСКА имаше страхотни моменти в миналото, големи победи срещу Ливърпул и Байерн Мюнхен, но това е много-много назад във времето. В момента това ниво, което поддържаме, ни устройва и е важно. Разликата е в класирането в Европа и не може да бъде в рамките на половин милион паунда“, каза Пардю.

Той коментира и последната загуба на ЦСКА-София в Лига Европа.

"Да, загубихме срещу Бодьо/Глимт с 0:2, при минусови температури на изкуствения терен в Норвегия, но сблъсъкът в понеделник срещу Лудогорец, шампион на България от последните 10 години, вече се очертаваше на хоризонта. Това е най-голямата ни цел“, казва Пардю.

"С тях се гоним в класирането, важни са точките. Собственикът на Лудогорец е собственик на компанията, която държи телевизионните права за българския футбол. Това означава, че играта ни ще бъде трудна. Правилно ли е това?“, заяви още Пардю.

"Ние спечелихме Купата на България миналата година и ги победихме на полуфинала, а този сезон смятаме да ги "затворим“. Събрахме добър отбор с доста нисък бюджет и директните мачове ще определят кой ще спечели титлата“, прогнозира Пардю.

Изминаха повече от три години, откакто Пардю не работи в английския футбол. Той беше уволнен от Уест Бромич Албиън след пет месеца, неспособен да ги спаси от ужасния старт на кампанията им 2017-2018.

"Чувствам се малко огорчен, защото по някаква причина хората ми обърнаха гръб след Уест Бромич“, казва 60-годишният мъж. "Можете да получите лоша ръка като мениджър. Вижте Дейвид Мойс в Съндърланд и сега го погледнете в Уест Хем. Беше му даден още един шанс".

Мениджърските кариери на Пардю и Мойс се развиват паралелно, като започват от третото ниво на английския футбол през 90-те години, печелят промоции в по- горни дивизии с Рединг и Престън, преди да се изкачат във Висшата лига.

"Дейвид Мойс е страхотен човек, идеален е за Уест Хем. Този път той има добра ръка и може да я изиграе добре, защото има качества и опит. Не съм имал този шанс отново и се надявам да го получа, защото все още съм гладен за работа. Не се притеснявам да се върна в Англия. Мога да свърша добра работа", казва Пардю.

Той е донесъл успех на повечето клубове, които е управлявал. Промоция с Рединг, финали на ФА Къп с Уест Хем и Кристъл Палас, трофея на Футболната лигасъс Саутхемптън за първи път от 34 години.

В Нюкасъл отборът му завърши пети и попадна сред осемте най- добри в Лига Европа, преди звездните играчи да бъдат продадени, а привържениците да се обърнат срещу него като агент на презирания собственик Майк Ашли. Звучи ли ви познато?

Пардю също казва, че отборът на Нюкасъл "изглежда има къса скамайка в момента“ и се нуждае от нови играчи.

"Нюкасъл беше девети, когато напуснах, но това беше правилният ход, защото феновете не ме искаха. Може би аз съм единственият човек, който знаеше точно какво преживява Стив Брус, защото същото се случи и с мен заради Майк.

"От понеделник до петък не беше проблем, беше прекрасно преживяване, прекрасни хора. Тогава идва събота и трябва да спечелите", казва Пардю. 

Пърдю коментира и настоящия мениджър на "свраките" - Еди Хоу:

"Еди Хоу, с цялото ми уважение, не е управлявал голям клуб и ще го намери за трудно, особено защото отборът изглежда има къса скамейка. Има нужда от нови играчи, а трудно да се направят трансфери през януари. 

Феновете на Нюкасъл мечтаеха за ера, в която могат да се конкурират с най-добрите клубове, а при Майк никога не са имали това. Сега го имат, ако новите собственици са верни на думата си. Успех на тях! С големи финанси и подкрепа, Еди Хоу има всички шансове да направи клуба успешен и наистина се надявам той да се справи", завърши Пардю.
Още по темата: общо новини по темата: 141
08.08.2022
30.05.2022
29.05.2022
26.05.2022
25.05.2022
14.05.2022
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абе Пърдю...онези норвежци не е ли и за тях изкуствен терена ? В София що не ги биха ,като беше естествен.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: