Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Корида с 12 жълти и един червен картон! Люксембург спря победната серия на България
Автор: Екип Ruse24.bg 19:03 / 20.11.2022Коментари (2)540
Националните отбори на Люксембург и България завършиха 0:0 в контролна футболна среща, последна и за двата отбора за календарната 2022-а година. С днешния резултат България обаче остава без поражение при новия си селекционер Младен Кръстаич, но пък и за първи път не побеждава.

От назначението си сръбският специалист е извел България до три победи, а днес беше регистрирано и първото равенство. Кръстаич направи доста промени в стартовия състав, но България изглеждаше отново солидно, както и преди 4 дни в Кипър.

Двата отбора се вкопчиха в здрава битка още от първата минута, а първото полувреме беше оцветено с осем жълти картона, с които младият литовски съдия се опита да укроти страстите. Първата възможност в мача се откри пред Кирил Десподов от свободен удар, но вратарят Ралф Шьон внимаваше и с една ръка извади топката в ъглов удар. В 20-ата минута пак имаше възможност за българския отбор, като Десподов комбинира с Делев, но попадението на крилото на Лудогорец беше отменено заради засада.

Домакините също имаха две опасности пред Светослав Вуцов, като най-напред Енес Махмутович с глава стреля в аут след центриране от корнер. А Алесио Курчи при единоборство с Валентин Антов претендира за дузпа, но съдията от Литва не реагира.

В 35-ата минута Кирилов излезе сам срещу Шон, но стреля право в тялото на вратаря с по-слабия си ляв крак. В ответната атака Венсан Тил от пряк свободен удар стреля високо от иначе добрата позиция. Българите отвърнаха с още едно положение. Делев получи топката полуобърнат към вратата и стреля с ляв крак по диагонал, но Шьон показа изключителен рефлекс и извади топката отново в ъглов удар.

Отборът на Люксембург започна много активно през второто полувреме и първите две възможности за тази част бяха техни. Най-напред Флориан Бонерт се откъсна и преодоля Светослав Вуцов, но от малък ъгъл не успя да намери опразнената рамка. В 60-ата минута резервата Ивандро Борхес можеше да открие резултата, след като с чудесен удар от петнайсетина метра препарира Вуцов на голлинията, но гредата спаси българския отбор. Скоро след това Филип Кръстев получи чудесна топка пред наказателното поле след центриране от ляво, но ударът излезе в аут, високо над гредата. България отговори с удар от Десподов, който обаче беше спасен от вратаря Шон.

Домакините продължиха да атакуват и в 79-ата минута отново бяха много близо до гол. Отборът на Люксембург пресира успешно, отне топката и направи контраатака. Никола Илиев закъсня и позволи на Венсан Тил да отнеме. Топката отиде у резервата Жерсон Родригеш, който обаче от движение прати топката много неточно.

Домакините завършиха мача с десет души заради втори жълт картон на Даниел Синани. Опитният полузащитник влезе прекалено остро в глезена на изпреварилия го за спорна топка Илиан Илиев и съдията от Литва вдигна и червен картон в срещата.

България игра в състав:

Светослав Вуцов, Йоан Стоянов, Петко Христов, Валентин Антов (74 – Пламен Гълъбов), Антон Недялков, Димитър Велковски (62 – Марин Петков), Илия Груев, Филип Кръстев (74 – Янис Карабельов), Радослав Кирилов (62 – Никола Илиев), Спас Делев (46 – Илиан Илиев), Кирил Десподов (90 – Георги Русев)
Още по темата: общо новини по темата: 144
04.04.2024
22.03.2024
10.01.2024
19.11.2023
16.11.2023
16.11.2023
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
"Люксембург спря победната серия на България" - хахахахааа.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: