Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Агро
Атрактивно шоу на колела вдигна адреналина по време на "Гимкхана" във Варна
Автор: Пламена Николова 10:06 / 31.10.2022Коментари (0)580
© Varna24.bg
Атрактивно шоу вдигна адреналина по време на вчерашното автомобилно състезание "Гимкхана", което се проведе в центъра на Варна, предаде репортер на Varna24.bg

Варненци и гостите на града наблюдаваха с любопитство демонстрацията на шофьорско майсторство, в която се включиха както профисионалисти, така и любители.

В продължение на 6 часа пред Катедралния храм във Варна зрителите наблюдаваха автомобилни "пируети".

Ето какво посочват организаторите на събитието:

"ГИМКХАНА е първенство за мъже и жени и е валидно за Държавно първенство, записано в Спортния календар на БФАС (Българска Федерация по Автомобилен Спорт) за съответната година. Провежда се в съответствие с Международния спортен кодекс на ФИА, Наредбата за организиране и провеждане на автомобилни състезания за съответната година на БФАС.

ГИМКХАНА се провежда на предварително ограден и ограничен за достъп терен, в рамките на който се преминават различни елементи представляващи изпитания за класиране. Настилката на трасето може да бъде асфалтова или макадамова, като по преценка на организатора и съблюдавайки сигурността на състезатели, официални лица и публика, могат да бъдат включени пясъчни и/или водни препятствия.

ГИМКХАНА представлява преминаване през това трасе, като целта е преодоляване на всички елементи от трасето за най-кратко време и без допускане на нарушения водещи до натрупване на наказания под формата на наказателни секунди. 

Всеки изкарал шофьорски курс и получил свидетелство за управление на МПС има право да управлява автомобил на пътя. Но, дали наистина умеете дауправлявате автомобил добре?

Гимхана е времето и мястото, където можете да проверите вашите способности. На затворено и обезопасено състезателно трасе, а не на пътя. Защото на пътя всички трябва да сме по-внимателни, по-толерантни и по-добри. И ние, като организатори на Гимхана България, заставаме твърдо зад идеята да се усъвършенстваме зад волана, както като водачи, така и като хора.

Всеки може да се състезава! Гимхана е състезание, в което участват не само професионални автомобилни пилоти, но и всеки водач на автомобил, които има желание да изпита своите умения зад волана. Достатъчно е да притежава валидна шофьорска книжка и автомобил с преминат технически преглед".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: