Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Феновете на Дунав искат справедливост от баскетболната федерация
Автор: Екип Ruse24.bg 20:05 / 06.05.2010Коментари (4)1609
© Ruse24.bg
Феновете на русенския клуб Дунав изпратиха отворено писмо до Ruse24.bg във връзка със случилото се вчера на срещата между "Дунав-Еконт" и бургаския "Лукойл-Нефтохимик" и наказанията във връзка с това от днешното заседание на Дисциплинарната комисия към БФБ. Публикуваме обръщението на феновете без съкращения и промени:

ОБРЪЩЕНИЕ НА ФЕНОВЕТЕ НА ДУНАВ ОТ РУСЕ


Уважаема баскетболна общественост, обръщаме се към Вас с неописуема болка в нашите сърца навръх празника на нашия град.

Вместо днес да празнуваме, ние тъгуваме!
Страдаме, понеже несправедливо сме обвинени в неща, които не сме извършили. Страдаме, защото хора, които не са присъствали на мястото на събитието, решиха днес да подпомогнат Лукойл в борбата за златните медали. Страдаме, защото титлата в българския баскетбол се решава не на терена, а от хора, никога не обличали спортен екип. Подкрепата и атмосферата, която Ние създаваме е уникална, не само за България, но и за цяла Европа. По време на мачовете от турнира FIBA EUROCUP всички отбори, гостували в Русе, изразиха възхищение относно обстановката, която се създава тук. Неслучайно заслужихме 2 пъти приза за най-добра баскетболна публика и с това съвсем заслужено спечелихме домакинството на мачовете на националния отбор. На 5.05.2010 видяхме един изтощен отбор да излиза срещу нас и нищо не можеше да ни спре да повторим и подобрим онази култова преднина от 43 точки, която бяхме постигнали преди 2 години отново във финалната серия.
Нищо не можеше да ни попречи, но не така смяташе една баскетболистка на име Вера Перостийска, същата обградена с любов и неистова подкрепа по време на мачовете срещу Украйна и Германия миналата година. Които, да припомним,също се състояха в Русе пред препълнена зала. Смятаме, че тази жена няма място в Нашия национален отбор след вчерашните си провокативни изяви и твърдението на г-н Хосе Мария Бусета, че България има много мъжки момичета не важи за нея. Считаме цялостното поведение на отбора-гост за провокативно, подло и изключително недостойно. Ние се надяваме, че хората от БФБ все пак имат достойнство и са способни да вземат справедливи и адекватни решения. Днес те не показаха това, но все още не е късно да поправят тази несправедливост.

Но въпреки всичко и всички, Дунав ще покаже на какво е способен и ще направи така, че справедливостта да възтържествува. С настоящата декларация, ние искаме да заявим и нашата безрезервна подкрепа към момичетата на Дунав Еконт. Моментът е много тежък както за нас, така и за тях, но сме напълно сигурни, че когато сме заедно, няма препятствие, което да не прескочим. Така ще бъде и сега! Независимо от това къде ще играем, ние ще докажем, че не могат да ни попречат да постигнем златен дубъл и ще бъдем заедно в миговете на триумф, така като сме били заедно и в миговете на тъга и неуспех, колкото и малко да са били те.

Използваме момента, за да поздравим всички русенци с днешния празник на града, както и наставника на нашия любим отбор г-н Георги Божков.

С уважение,

Феновете на Дунав от Русе

Още по темата: общо новини по темата: 14
14.05.2010
14.05.2010
12.05.2010
07.05.2010
06.05.2010
06.05.2010
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на daka12345
премахни филтъра

0
 
 
Ако има как да се разбере кой е хвърлил лентата,той да плаща за наказанието/ поне парично, другото няма как/ и забрана да влиза в залата! Аз лично ходя когато мога, и това с лентите не е най вълнуващото , което може да се направи за атмосферата. Рано или късно щеше да пострада някой.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров отпадна в Рим, но може да се изкачи в световната ранглиста
Един от близките приятели на Григор Димитров продължава напред в Рим
Какво трябва да знаем за следващия опонент на Григор Димитров в Рим?
Ясно е кога е следващият двубой на Григор Димитров в Рим
Силно русенско представяне на Международния лекоатлетически турнир "Младост"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: