Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Ръководството на Дунав-Еконт изненадани от максималното наказание
Автор: Екип Ruse24.bg 17:04 / 06.05.2010Коментари (1)1457
© Ruse24.bg
Във връзка със случилото се вчера преди започване на втория мач от финалните срещи от Националната баскетболна лига - жени между отборите на Дунав Еконт Експрес и БК Лукойл Нефтохимик и след получено решение от Дисциплинарната комисия /ДК/ към Българска Федерация по баскетбол, ръководството на "Дунав-Еконт" изпратиха днес официалното си становище относно случката:

"Поднасяме извинение на националната състезателка Вера Перостийска, която пострада при хвърлянето на хартиени ленти от публиката преди започване на срещата.

Считаме,че санкциите наложени на клуба са прекалено завишени и строги - хвърлянето на хартиени ленти от страна на публиката не е забранено и при нас е традиция на всеки домакински мач от Държавното първенство и от FIBA Europe. Случилото се е прецедент и според нас не е целенасочено деяние и поради тези причини, сме изненадани от максималния размер на глобата и лишаването от домакинство.

Според нас решението на изпълнителния директор на БК Лукойл г-н Везенков да извади отбора от залата и да откаже участието на отбора в срещата е самоволно и неправомерно.

Според нас е нарушен чл. 30, ал. 1 от Наредба за 65 Държавно първенство за жени - Национална Баскетболна Лига през 2009-2010, тъй като в рамките на 60 минути не беше взето решение от страна на дежурния представител за условията и реда за провеждане на несъстоялата се среща. Решение за нова дата на срещата се получи 17 часа по-късно и не от дежурния представител, а от Националната Баскетболна лига.

Благодарим на всички лоялни привържаници на Дунав Еконт Експрес и се надяваме, че ще ни подкрепят безрезервно и за напред, дори и на неутрален терен. Въпреки случилото се, ще се борим за спечелване на титлата."

Самото решение на Дисциплинарната комисия на БФБ е:

1. Във връзка със заболяване на Арбитъра на НБЛ, г-н Валентин Лазаров и практическа невъзможност същият да изпълнява функциите си към 06.05.2010г., както и поради изключително важния характер на описания в Доклада на Т.Добрев случай, ДК изпълнява задълженията си съобразно Чл.1 на Дисциплинарния Правилник.

2. Съобразно чл.40 от Дисциплинарния правилник на БФ Баскетбол ДК наказва БК „Дунав Еконт Експрес" с лишаване от домакинство за 2 (две) срещи - за хвърлени на терена и срещу длъжностни лица опасни предмети.

3. Във връзка с чл. 39 и чл.52 от Дисциплинарния правилник на БФ Баскетбол и според текста на чл.40.31 от Наредбата на НБЛ, наказва БК „Дунав Еконт Експрес" с глоба от 3000 (три хиляди) лева - за безспорно установено хвърляне на не по-малко от 3 броя предмети, за всеки един по 1000 лева .

4. Дисциплинарната комисия съвместно с главния мениджър на НБЛ г-н Стефко Станев установи, че предоставеният от БК „Дунав Еконт Експрес" запис от срещата върху DVD не отговаря на изискванията по чл.14.2 от Наредбата на НБЛ. По тази причина ДК налага съответната глоба в размер на 2000 (две хиляди) лева.

 

 

Още по темата: общо новини по темата: 14
14.05.2010
14.05.2010
12.05.2010
07.05.2010
06.05.2010
06.05.2010
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ето къде може да гледате Григор Димитров - Хуберт Хуркач в Маями
Полска кула от Топ 10 застава на пътя на Григор Димитров в Маями
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: