Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Фурор на националния ни отбор по таекуондо в Румъния
Автор: Екип Ruse24.bg 11:32 / 10.04.2023Коментари (0)301
Продължава победоносният поход на родното таекуондо! Шест станаха участниците ни на Европейските олимпийски игри в Полша, след като късно снощи Калина Бояджиева се класира на квалификациите в Румъния. Въпреки, че е за първа година при жените, тя записа безапелационни победи до финала. Там нашето момиче се срещна с представителката на Унгария и с 2:0 грабна победата и квотата за игрите в Полша. С Калина бе и треньорът на звездите в Таекуондо – Пламен Трънски, които е и съветник треньор към БФТ.

Таекуондо създаде прецедент, изпращайки почти целия си национален отбор на Европейските олимпийски игри. Към момента официално по ранкинг са класирани националите ни Любомир Богданов в кат. – 54 кг., Божидар Аврамов в кат.63 кг., Митко Джорджев - 68 кг., Калоян Бинев - 74 кг. и Николет Костова - 49 кг., а след взетата квота на Калина, българските представители станаха общо 6, което е огромен успех.

"Сега вместо великолепната седморка на игрите в Полша,  България ще е представена от шестима състезатели, което е отличен 6 за БФТ, и ние сме изключително горди с това“, сподели прездиентът на БФТ Слави Бинев, който бе лично в Румъния да подкрепя нашите състезатели.

В северната ни съседка националите ни завоюваха и набор от медали. Александра Георгиева (56кг) взе бронза след 2 победни битки срещу представителки на Гърция и Франция. Бронзовото отличие спечелиха Габриела Кацарова (46кг) с личен треньор Христо Михалчев и Селен Гюндуз (53кг). Те бяха предвождани от националния треньор Фарзад Золхадри.

Така на квалификациите страната ни се нареди на второ място при жените и трето в общото класиране при мъже и жени.

В същото време в Скопие останалата част от националния отбор, също беляза своя успех на ранковия турнир G1 – Скопие Оупън. Отличия завоюваха Любомир Богданов – 54кг., Калоян Бинев – 74 кг. и Николет Костова - 48кг., предвождани от треньора към БФТ – световният медалист Влади Далаклиев. 

Любо Богданов– 54кг взе сребърния медал, след три победи над представител на Турция с 2:1 в първата си среща, отново срещу таекуондист от Турция с 2:1 във втората. На полуфинала Богднов отстрани състезател на Швеция с 2:0 победи, но отстъпи на представител на Турция във финалната битка. На място го подкрепяше го и баща му Николай Богданов, който е и личен треньор на Любо през годините.

С бронз се окичи Калоян Бинев в кат 74кг, който въпреки тежката травма и дългото възстановяване, влезе победоносно в състезанията от началото на годината, и почти няма турнир без медал. Той елиминира представителите на Турция с 2:0 и САЩ с категоричното 2:0 и след като завоюва бронза, но отстъпи на представител от Сърбия за да избегне контузии преди Европейските Олимпийски Игри. 

Бронз завоюва и Николет Костова при жените – 49 кг., която отстъпи на четвъртфиналите, но също ще представя страната ни на игрите в Полша, след класиране по ранкинг. В нейна подкрепа на място бе личният и треньор Христо Михалчев.

Следващите битки на националите ни ще са на родна земя , по време на Европейското Клубно Първенство, на което домакин е България, и ще се проведе в София между 27 и 30 Април.
Още по темата: общо новини по темата: 128
31.03.2024
31.03.2024
31.03.2024
31.03.2024
31.03.2024
30.03.2024
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: