Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (1)
Кубрат Пулев: Напълно реално е отново да се бия за световната титла
Автор: Екип Ruse24.bg 16:28 / 14.12.2021Коментари (1)614
© Gong.bg
Най-добрият ни боксьор в тежка категория Кубрат Пулев се завърна в България, след като беше в САЩ за боксовото шоу с леко променени правила. Както е известно, Кобрата нокаутира бившия шампион на UFC Франк Мир в галавечер на алтернативната бойна промоция "Трилър“.

"Много снимки с хора си направих на слизане от самолета. Не чувствам, че съм направил голяма работа, но шоуто беше много голямо. Бях избран за първия в тежка категория, който е на "Триад“. Противникът не беше на моето ниво, победих за България. Не смятам, че е чак толкова голямо постижение, но все пак. Боксът не е на заден план, а напротив. Преживяването беше различно, горе-долу си е бокс, просто по-мръстен бокс, защото има повече борба и клинчове. Напълно е реално да получа отново шанс за световната титла, защото съм в десетката на тежка категория в света. Един-два мача другата година и смятам, че третият път ще дойде“.

"Повечето неща в живота ги правя по-накрая, защо тогава да не взема и титлата в края на кариерата ми? Чувствам се като на 19, супер съм и се чувствам много силен и зареден. Когато съм трениран, здрав и без контузии, нещата се случват по различен начин - работя върху нови неща, например върху удара с дясна ръка, защото ми беше дълго време контузена. Преговаряме с нови противници, говорих с "Триад“ да направят подобно шоу в България. И те искат по целия свят да правят събития. Смятам, че април-май догодина е напълно реално да направя един боксов мач. Любовта се дава капка по капка и в спорта е по същия начин, всичко си идва стъпка по стъпка“.

"В професионалния бокс нещата не са на един въпрос и отговор. Има много интереси и ранглиста, в която си има стъпала, за да се стигне до върха. Не е въпрос някой да се страхува да се бие, дори за този ми мач се отказаха двама души - Витор Белфорт и Жуниор дос Сантос. Правих много спаринги с Багата и му благодаря, защото научих много неща. Винаги съм бил любознателен относно борбата и с приятелите ми от националния отбор по борба съм тренирал винаги. Борбата ми харесва, това е уникален спорт и ми е в кръвта“.

"Има много срещи в САЩ, оправях и документи относно мача, много разговори с "Триад“, видях се с част от екипа на "Металика". Пак казвам, че се радвам, че малка България беше на такава сцена и победи безапелационно, нищо че противникът не ми беше на нивото. Още на пресконференцията казах, че не исках да го нараня допълнително. Учудих се, че издържа на такъв силен удар и остана на крака“.

"Имам още какво да дам на България и на бокса. Кубрат няма политически амбиции. Кубрат е човек, който, ако може да помогне, ще го направи. Не е за мен, ще го направя за България, не за Кубрат. Хората в чужбина ми казват: "Браво, гледахме, уникално шоу“. Той е боец, голямо име е, двукратен световен шампион, но не е на моето ниво“.

"Равносметката е, че не трябва да бъда токова смел и храбър, а да мисля и да кажа "не“. Когато отида неподготвен, никой не ми е виновен, освен мен. Отговарям само пред себе си“, заяви Кубрат Пулев след завръщането си в България
Още по темата: общо новини по темата: 128
31.03.2024
31.03.2024
31.03.2024
31.03.2024
31.03.2024
30.03.2024
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: