Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (2)
Стойка Кръстева и Ивет Горанова заслужиха приза "Спортен Икар" за 2021 година
Автор: Екип Ruse24.bg 14:29 / 13.12.2021Коментари (0)571
© Фейсбук
Олимпийските ни шампионки от Токио 2020, Стойка Кръстева и Ивет Горанова, бяха наградени с приза “Спортен Икар" за 2021 година от фондация “Български спорт. Кръстева спечели златото в категория до 51 килограма в бокса, а Горанова триумфира в дисциплината кумите в категория до 55 килограма в каратето.

“Отбор на годината" стана ансамбълът по художествена гимнастика в състав Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова. Те също станаха олимпийски шампионки в Токио през месец август.

Останалите медалистки от Олимпиадата - Антоанета Костадинова (спортна стрелба, сребро), Тайбе Юсеин и Евелина Николова (борба, бронз) пък бяха отличени с приз за “впечатляващо представяне".

17-годишната ни надежда в планинското колоездене Изабела Янкова и 15-годишният спортен катерач Николай Русев получиха наградите в категория “Млад и талантлив спортист". 

Отличието за “Пробив в световния спорт" бе присъдено на Йосиф Миладинов (плуване) и Емил Нейков (гребане). Миладинов завърши осми на 100 метра бътерфлай в Токио и стана прървият българин с олимпийски финал, а също така спечели два златни медал на Европейското първенство. Нейков стана световен и европейски шампион на скиф за младежи до 23 години.

В категория "Достойно представяне" е отличен Карлос Насар, който вчера взе световната титла по вдигане на тежести до 81 килограма.

С награда за "Висок спортен дух" са наградени вицешампионите от Параолимпиадата в Токио 2020 Християн Стоянов (бягане на 1500 метра T46) и Ружди Ружди (тласкане на гюле F55).

Приза за "Шампионско дълголетие" получава 40-годишният футболист Мартин Камбуров, който през тази година подобри рекорда на Петър Жеков за най-резултатен играч в българския футболен елит.

Наградата за "феърплей" се връчва на Николай Недков (ориентиране), спасил живота на своя конкурент Станислав Пачник (Полша) по време на Световното първенство в Турция, както и на футболния рефер Ивайло Стоянов, участвал активно в спасяването на турски международен шофьор при пътно-транспортен инцидент в Кресненското дефиле. 

Със специален приз на Фондация "Български спорт" са отличени световната и европейска шампионка по борба Биляна Дудова, състезателите по вдигане на тежести Христо Христов и Божидар Аврамов и европейските шампиони по бокс за младежи Уилям Чолов и Радослав Росенов. Награди в тази категория за навършване на кръгли годишнини получават и президентът на ТК Левски Явор Цаков, дългогодишният председател на БФБадминтон Пюзант Касабян и членът на УС на Фондация "Български спорт" Здравка Йорданова.

Официалната церемония по раздаване на наградите "Спортен Икар" 2021 ще се проведе на 16 декември (четвъртък) от 11:00 часа в Грандхотел "София".
Още по темата: общо новини по темата: 119
22.03.2024
13.03.2024
08.03.2024
07.03.2024
05.03.2024
03.03.2024
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Испанската преса: Скоростта на велик Димитров изгони Алкарас от Маями
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: