Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Съдийски брадви отделиха Дунав от успех в Тервел
Автор: Екип Ruse24.bg 09:41 / 22.08.2011Коментари (2)2892
©
Отборът на Дунав 2010 загуби или по-скоро беше принуден да го стори при първия си мач в Североизточната "В" група. Под свирката на варненската съдийска тройка, двата тима се хвърлиха в люта битка в мач без много игрови достойнства, но с много борба и себераздаване от страна и на двата тима. Домакините се опитаха да бъдат по-активни в началото на мача, но това се изразяваше в малко повече владеене на топката, но без конкретна идея.

Във втората минута техен играч се опита да прехвърли Пламен Сашев, но младият страж на русенци внимаваше и не допусна да бъде изненадан от такава елементарна ситуация.
В следващите минути двата отбора започнаха да разменят грешни пасове в средата на терена, а домакините стигнаха до няколко корнера, от които не произлезе нищо опасно.
В 35-та минута дойде и първото реално положение за гол, което беше за Дунав 2010 и младите русенци го реализираха. След центриране вратарят на Септември отби топката, а в купа от играчи Огнян Брайнов беше най-съобразителен и вкара за 0:1. След гола русенските фенове реагираха бурно и полицията попрекали, след като изведе няколко от тях извън стадиона. Причината беше, че част от тях се бяха озовали на "пистата" на екзотичното спортно съоражение в Тервел. Интересно е да се отбележи, че то представлява един терен, заобиколен от всички страни от стръмни баири, които на всичкото отгоре бяха обрасли във всякакви видове тръни и бурени.

След този момент на терена наистина започна да става доста интересно. Домакините имаха възможност да изравнят почти веднага, но Сашев беше на своето място.

В края на полувремето Денчо Денчев от Дунав 2010 получи два бързи жълти картона и остави "драконите" с човек по-малко на терена. Трябва да се отбележи, че с действията си Денчев просто успя да спре две опасни и потенциално голови атаки на домакините.


Всичко това предвещаваше крайно интригуващи събития през второто полувреме. И точно така стана, а главният съдия се превърна в главно действащо лице. През втората част логично беше да се предположи, че дунавци ще се върнат в своята половина. И да, сториха го, но пък с грамотна игра не позволиха на Септември да упражнят смислен натиск по посока вратата на Сашев. Нещо повече, в 54-та минута страхотно центриране на Сюлейман Шакиров към Радомир Хараланов за малко да бъде материализирано. Хараланов удари топката с глава, а коженото кълбо облиза напречната греда и излезе в аут. В случая вратарят на Септември само гледаше безпомощно как топката за малко да навести мрежата му.

Явно обаче не било писано на младите "дракони" да се върнат със заслуженото от Тервел. В 61-та минута топката се отби от гредата и тупна очевидно пред голлинията на Сашев, след което младият страж на русенци успя да я улови. Това обаче безсмислено, след като главният съдия странно как видя, че коженото кълбо е преминало голлинията. Логично русенци започнаха бурни протести, но това нямаше как да доведе до нищо положително за тях и се наложи темпераментните футболисти на Борислав Богомилов да се укротят, тъй като ситуацията им беше достатъчно сложна.


В 75-та минута Георги Георгиев от Дунав 2010 игра с ръка в наказателното поле, а съдията, който само си търсеше повод как да отсъди дузпа в полза на домакините, просто нямаше как да пропусне тази изгодна възможност. Същото се отнася и за опитните играчи на домакините. Изпълнението на дузпата не даде никакъв шанс на Сашев и домакините поведоха с 2:1.

След това до края на мача въпреки стихийния натиск на русенци, така и топката не пожела да посети мрежата на домакините за втори път. Накрая за достоен епилог на мача не беше отсъдена дузпа в полза на русенци.

Каквото и да се говори, този мач е вече в миналото и трябва да остане там. Все пак трябва да отбележим, че русенци играха по-грамотно и по-смислено. Докато играха при равни условия ясно се видя, че именно те са по-можещия отбор и е само въпрос на време да го покажат и в другите мачове.

Следващата седмица русенци ще домакинстват на Преслав (28 август от 18:00) и призоваваме всички русенци, съпричастни към нашата кауза, да подкрепят младите "дракони" в бойното им кръщение пред родна публика!

Източник: fcdunav.com

Още по темата: общо новини по темата: 29
28.11.2011
21.11.2011
14.11.2011
10.11.2011
07.11.2011
21.10.2011
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Христо Иванов
премахни филтъра

0
 
 
Хайде пак рефера виновен. Ами тъй се играе в селските група бе момчета, ама ди ви берат греха сега тези които се подиграха с вас, тези от висшите етажи на общината, те си се знаят
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Страхотно! Григор Димитров ще е сред Топ 10 на Ролан Гарос
Официално: Григор Димитров остава сред най-добрите в тениса
Усик постигна нещо впечатляващо в професионалния бокс
Футболен клуб Вихър-Завет на един век
Уникално! Българин срази звезда в GLORY и е близо до двубой за титлата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: