Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (6)
Малшанс и съдийски грешки доведоха до загуба на Дунав
Автор: Екип Ruse24.bg 21:32 / 17.08.2018Коментари (0)3674
© ФК Дунав
"Дунав“ загуби с 0:2 от "Славия“ мача от 5-ия кръг на Първа професионална лига. Халфът на "драконите“ Божидар Васев изпусна дузпа през първото полувреме, а през втората част главният съдия Валентин Железов определено повлия на крайния резултат на Национлания стадион "Васил Левски“.

В рамките на две минути – между 61-ата и 63-ата той не отсъди втора дузпа за "Дунав“ и свири изключително спорен наказателен удар за домакините.

Наставникът на “драконите" Малин Орачев бе направил две промени в състава си – срещата стартираха Красимир Станоев и Глаусио Да Силва вместо Бранимир Костадинов и Мухамаду Ндиайе.

“Дунав" можеше да открие резултата още преди да е изтекла и минута от двубоя. Иван Коконов получи топката на границата на наказателното поле, шутира много хубаво с десния крак, но вратарят на “Славия" Георги Петков спаси.

В 22-та минута на мача дойде и първата възможност за домакините. Александър Александров проби отдясно и центрира, Милчо Ангелов укроти топката в наказателното поле на "Дунав“ и шутира силно, но топката премина над гредата.

Три минути по-късно Глаусио Да Силва получи топката отляво в наказателното поле, шутира, топката се удари в ръката на Андреа Христов и главния съдия Валентин Железов отсъди дузпа. Зад топката застана Божидар Васев, шутира в центъра на вратата, Георги Петков изби с крак.

Второто полувреме отново започна с положение за “Дунав". В 50-та минута Иван Коконов центрира отляво по атаката на “драконите", Светослав Ковачев свали топката с глава на далечната греда, но защитник на “белите" изчисти в корнер. Две минути по-късно отново Светослав Ковачев имаше възможност да застраши вратата на “домакините". Той се възползва от грешка на защитник на “Славия", навлезе в наказателното поле, но си поведе силно топката и тя попадна в ръцете на Георги Петков.

В ответната атака шанс за гол имаха и домакините – Галин Иванов центрира отдясно, Цветелин Чунчуков стреля с глава, но топката премина встрани от вратата на “Дунав".

В 58-та минута Малин Орачев направи първата си смяна – Мухамаду Ндиайе замени Глаусио Да Силва на върха на атаката на "драконите“.

Между 61-та и 63-та минути главният съдия Валентин Железов се превърна в главно действащо лице на терена и с отсъжданията си определено повлия на крайния изход на мача. Първо Мухамаду Ндиайе бе изведен перфектно в наказателното поле на домакините, Георги Петков го пресрещна и фаулира, но сигнал за дузпа не последва. В ответната атака Железов отсъди доста дискусионен наказателен удар за “белите", при което "потърпевшият“ Галин Иванов бе в положение на засада. Именно той бе точен от бялата точка – 1:0.

В 67-та минута футболистите на “Славия" удвоиха резултата – Славчо Шоколаров шутира силно от 25 метра и изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на “Дунав".

Четвърт час преди края на мача Малин Орачев направи две промени в състава си – Бранимир Костадинов и Ахмед Ахмедов заеха местата на Красимир Станоев и Борислав Балджийски.

Десет минути преди края на мача Ахмед Ахмедов стреля с глава, но вратарят на "Славия“ спаси.

“Дунав": 12. Филип Димитров, 83. Христо Попадийн, 16. Мартин Ковачев (к), 5. Георги Динков, 14. Божидар Васев, 4. Петър Патев, 31. Красимир Станоев (73`- 77. Бранимир Костадинов), 25. Борислав Балджийски (77`- 9. Ахмед Ахмедов), 17. Иван Коконов, 98. Светослав Ковачев, 94. Глаусио Да Силва (58`- 27. Мухамаду Ндиайе).

Старши треньор: Малин Орачев

Още по темата: общо новини по темата: 162
29.05.2019
27.05.2019
26.05.2019
23.05.2019
20.05.2019
19.05.2019
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Българското участие на Олимпийските игри днес
Грандиозно откриване на Олимпийските игри: Парадът на нациите е с лодки по река Сена
Кой се грижи за официалните гости на Олимпийските игри в Париж?
Церемонията по откриването на XXXIII Летни олимпийски игри започна в Париж
Стана ясно дали Никола Цолов има шанс за титлата във Формула 3
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: