Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Феновете на Дунав искат справедливост от баскетболната федерация
Автор: Екип Ruse24.bg 20:05 / 06.05.2010Коментари (4)1600
© Ruse24.bg
Феновете на русенския клуб Дунав изпратиха отворено писмо до Ruse24.bg във връзка със случилото се вчера на срещата между "Дунав-Еконт" и бургаския "Лукойл-Нефтохимик" и наказанията във връзка с това от днешното заседание на Дисциплинарната комисия към БФБ. Публикуваме обръщението на феновете без съкращения и промени:

ОБРЪЩЕНИЕ НА ФЕНОВЕТЕ НА ДУНАВ ОТ РУСЕ


Уважаема баскетболна общественост, обръщаме се към Вас с неописуема болка в нашите сърца навръх празника на нашия град.

Вместо днес да празнуваме, ние тъгуваме!
Страдаме, понеже несправедливо сме обвинени в неща, които не сме извършили. Страдаме, защото хора, които не са присъствали на мястото на събитието, решиха днес да подпомогнат Лукойл в борбата за златните медали. Страдаме, защото титлата в българския баскетбол се решава не на терена, а от хора, никога не обличали спортен екип. Подкрепата и атмосферата, която Ние създаваме е уникална, не само за България, но и за цяла Европа. По време на мачовете от турнира FIBA EUROCUP всички отбори, гостували в Русе, изразиха възхищение относно обстановката, която се създава тук. Неслучайно заслужихме 2 пъти приза за най-добра баскетболна публика и с това съвсем заслужено спечелихме домакинството на мачовете на националния отбор. На 5.05.2010 видяхме един изтощен отбор да излиза срещу нас и нищо не можеше да ни спре да повторим и подобрим онази култова преднина от 43 точки, която бяхме постигнали преди 2 години отново във финалната серия.
Нищо не можеше да ни попречи, но не така смяташе една баскетболистка на име Вера Перостийска, същата обградена с любов и неистова подкрепа по време на мачовете срещу Украйна и Германия миналата година. Които, да припомним,също се състояха в Русе пред препълнена зала. Смятаме, че тази жена няма място в Нашия национален отбор след вчерашните си провокативни изяви и твърдението на г-н Хосе Мария Бусета, че България има много мъжки момичета не важи за нея. Считаме цялостното поведение на отбора-гост за провокативно, подло и изключително недостойно. Ние се надяваме, че хората от БФБ все пак имат достойнство и са способни да вземат справедливи и адекватни решения. Днес те не показаха това, но все още не е късно да поправят тази несправедливост.

Но въпреки всичко и всички, Дунав ще покаже на какво е способен и ще направи така, че справедливостта да възтържествува. С настоящата декларация, ние искаме да заявим и нашата безрезервна подкрепа към момичетата на Дунав Еконт. Моментът е много тежък както за нас, така и за тях, но сме напълно сигурни, че когато сме заедно, няма препятствие, което да не прескочим. Така ще бъде и сега! Независимо от това къде ще играем, ние ще докажем, че не могат да ни попречат да постигнем златен дубъл и ще бъдем заедно в миговете на триумф, така като сме били заедно и в миговете на тъга и неуспех, колкото и малко да са били те.

Използваме момента, за да поздравим всички русенци с днешния празник на града, както и наставника на нашия любим отбор г-н Георги Божков.

С уважение,

Феновете на Дунав от Русе

Още по темата: общо новини по темата: 14
14.05.2010
14.05.2010
12.05.2010
07.05.2010
06.05.2010
06.05.2010
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако има как да се разбере кой е хвърлил лентата,той да плаща за наказанието/ поне парично, другото няма как/ и забрана да влиза в залата! Аз лично ходя когато мога, и това с лентите не е най вълнуващото , което може да се направи за атмосферата. Рано или късно щеше да пострада някой.
0
 
 
От който и сектор да са долетели лентите. Не вярвам да е имало агитка на гостите, все някой от "нашите" ги е хвърлил. Друг е въпроса дали са били в залата да гледат баскетбол и да подкрепят отбора или заради нещо друго.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Световни тенис звезди задаваха неудобни въпроси на Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: