Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
"Дунав“ в празничната програма за Великден на Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 16:12 / 07.04.2015Коментари (0)1412
©
"Нека мачовете ни от плейофите са част от предстоящото празнуване на Великден, а не въпреки него". Това сподели днес членът на УС на БК "Дунав Русе" Иван Иванов.

Както вече съобщихме, баскетболистките на "Дунав 8806″ посрещат "Хасково 2012″ в първите два мача от 1/2-финалната фаза на плейофите в НБЛ-жени, на "Разпети петък" и "Велика събота", 10 и 11 април, от 18 ч. в залата в русенския квартал "Здравец".

Няколко часа по-рано пък футболният отбор, носещ името на голямата европейска река, посреща "Провадия" в мач от поредния кръг на Североизточната "В" група. От ръководството на "драконите" се съобразиха със значението на баскетболната среща и изтеглиха с 1 час по-рано своя двубой, който ще започне от 15, вместо от 16 ч. Целта е всички спортни фенове да да подкрепят и двата отбора и да имат достатъчно време, за да се придвижат от Градския стадион до зала "Дунав".

"Искам да благодаря специално на футболния клуб в лицето на неговия президент д-р Симеон Симеонов, че направи максималното, за да преместят своя мач. По принцип клубовете винаги се конкурират, но за щастие ние имаме много добро разбирателство и комуникация между двата клуба", сподели по този повод треньорът на "Дунав 8806″ Георги Божков.

Той добави, че подготовката на "сините феи" върви по план. "Нашето предимство е именно публиката. Затова трябва да играем така, че да "възпламеним" залата. Отборът като цяло е в добра спортна форма. Направихме подготовка, съобразена с натрупаната психическа и физическа умора. Имаме свой план, който следваме. Няма обаче тактика, която да е успешна, ако няма дисциплина и отборен дух. Ще играем и срещу противник, от когото загубихме в последния си мач. Направихме доста сериозен анализ на това как и защо се случи това", каза още Божков, като не пропусна да отбележи, че все пак има разлика между плейофите и полуфиналната фаза на турнира за Купата на България, където дунавки отстъпиха на тима на Елена Станкова.

Една от най-добрите баскетболистки у нас и основна състезателка в редиците на шампионките Жаклин Златанова сподели, че всички в отбора са настроени за успех в предстоящите решителни мачове. "Цял сезон сме се подготвяли за този момент. Сезонът бе тежък, имахме и добри моменти, имахме и спадове. Всеки мач се готвихме, като за най-важния мач за сезона. Това от една страна изтощава, но от друга и ни калява именно за плейофите. Много е важно да запазим концентрация в тези моменти. Наясно сме, че не всеки ден е Великден, но се надяваме в този момент да получим и подкрепата на нашата публика. Тя е доказвала, че го може. Затова и съм сигурна, че хората ще отделят малко време от празника си, за да го споделят с нас", каза още баскетболистката.

Иван Иванов коментира и тази част от клубната дейност, която е скрита за широката публика. "Мога да кажа, че сме добре структурирани и освен, че между състезателките няма контузии, няма и финансови такива. В добро финансово здраве сме и очакваме успех в плейофите. Много е важно за нас да постигнем едно добро класиране, а това значава само шампионска титла. Това би помогнало и да продължим развиваме този отбор и занапред. За да е реално обаче домакинското ни предимство в мачовете с "Хасково 2012″, трябва да има пълна зала. Нека това да е част от предстоящия празник Великден, а не да е въпреки него", коментира още Иванов.

Той отчете и една основна прилика на видяното от него при гостуването му в Тренто на волейболния треньор Радостин Стойчев. "Най-важното, което видях и установих, че ние сме намерили успешен модел, който прилича на техния - много работа в тренировките, един всеотдаен треньор, и прамахване на случайностите, като фактори, които помагат или пречат", заяви по този повод членът на клубната управа на БК "Дунав Русе".

Още по темата: общо новини по темата: 58
29.04.2015
29.04.2015
28.04.2015
28.04.2015
28.04.2015
28.04.2015
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Джокович: Спечелих достатъчно, за да нахраня цяла Сърбия
Почина легендата Тото Скилачи
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: