Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
БФС разкри как ще се охраняват вановете с VAR в плейофите от Първа лига
Автор: Екип Ruse24.bg 15:55 / 01.04.2021Коментари (0)1252
©
Отговорникът за ВАР в България Петър Петров говори пред "Дарик" за поставянето на системата за видео асистент рефер у нас. Той разкри как ще се охраняват вановете и допълни, че се надява да се не губи много време, когато системата се използва. 

"Трябва от 3 май, когато започват плейофите от първата шестица, да бъде използвана системата ВАР. На финалната права сме. Затворили сме всичко, което се изисква от ФИФА. Всички глави с обучението на съдиите са затворени. В момента продължаваме с работна тренировка по време на тестовете", коментира Петров пред "Дарик".

"Сега предстои техническо тестване на останалите девет стадиона. Пет стадиона вече са тествани и одобрени от ФИФА. Местата на ВАР вана са уточнени, охраната на ВАР вана също е прегледана. Много коректно се работи с всички клубове. Този месец остава да уточним информационния протокол и някои подводни камъни, които могат да възникнат. Ще подготвим допълнителен ВАР протокол, който трябва стриктно да бъде следван от съдиите. На нас като екип ни коства много труд и работа".

"БФС сега е облекчил клубовете. В тази цена влизат транспортът, ванът, целият персонал и цялата услуга, която се извършва. Хонорарите на ВАР и асистент ВАР съдиите ще бъдат поети от БФС в плейофната фаза".

"Аз съм във футбола повече от 40 години и ако не съм оптимист, би било безсмислено. Аз съм оптимист, защото по такъв начин ще намалим критиките и грешките на съдиите. Аз считам, че очевадните грешки и явни голове от засада, неотсъдени наказателни удари, ще бъдат избегнати."

"Идеалният мач е ВАР да проверява головете и да потвърждава, че те са редовни. Тогава може да кажем, че качеството на българското съдийство е перфектно. За съжаление виждате, че всеки кръг се правят явни, елементарни грешки, които ВАР ще коригира".

"Ако възникнат спорни въпроси, ВАР дава втори шанс на този съдия да отиде и да види от друга гледна точка ситуацията. Тук имаме осем камери, друг ъгъл към ситуацията и съдията ще може да вземе правилното, справедливо решение".

"Един от критериите, върху които работим, е времето за проверка. ВАР прави проверка при спряна игра. Времето, което се губи, за да се потвърди едно решение на главния съдия, е отделно от това време, което се губи за смени и за оказване на медицинска помощ".

"Две минути преди края на всяко едно полувреме ВАР съобщава на главния съдия изгубеното време. За проверка на ВАР е примерно 3 минути или 5 минути. Това време задължително се добавя към допълнителното време на двете полувремена".

"Аз съм оптимист, че няма да се губи много време".

"Имахме съвместна среща със Спортно-техническата комисия, с Дисциплинарната комисия, с полицията и беше предложено от Изпълнителния директор, клубът домакин да е задължен да подсигури охраната на ВАР вана. Той трябва да бъде охраняван. При инцидент се намесва полицията. Ще има ванове, които ще са извън стадиона и ще е необходимо по-голямо внимание. Вановете не са наши, а са на оперативен лизинг", каза още Петър Петров.
Още по темата: общо новини по темата: 160
25.05.2021
12.05.2021
10.05.2021
08.05.2021
07.05.2021
28.04.2021
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев е най-добрият треньор в България
Футболист на Левски с най-красивия гол за 2023 година
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Георги Тошев за Гонзо: Спечели човек, овъртолен в схеми, със семпла кариера и нечленоразделна реч
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: