Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (11) | Вчера (2)
ПФК Берое: Няма смисъл да се играят само два кръга, искаме и баражите
Автор: Стойчо Генов 13:30 / 26.03.2020Коментари (0)811
© Ruse24.bg
Публикуваме становището на ПФК "Берое" във връзка с временното преустановяване на първенството в Първа лига и предложените от ръководството на Професионалната футболна лига варианти за завършването й.

Уважаеми колеги,

считаме, че е редно първенството да завърши с изиграването на всички оставащи кръгове, включително и предвидените баражи, съгласно правилата и програмата, по която стартира този шампионат. Според нас, всяко класиране преди изиграването на всички мачове е вид временно класиране и ако се приеме за крайно, то ще е нереално и в противоречие с първоначалните условия за провеждане на първенството. Наясно сме с трудностите, произтичащи от извънредната ситуация в държавата и неяснотата колко дълго ще продължи това положение. Считаме обаче, че е спортсменско шампионата да се доиграе до неговия край, независимо от възможната дата за неговото продължаване.

Прави впечатление, че в посочения вариант 1 не се споменава нищо за баражите, които следва да се изиграят. Те са съществен елемент от определянето на изпадащите отбори и на последните класирани за участие в Лига Европа. В тази връзка нашето становище е в подкрепа на вариант 1, но при условия, че бъдат изиграни всички баражи така, както е регламентирано още преди започване на шампионата.

Предложения вариант 2, с изиграване на XXV и XXVI кръг е безсмислен. Ще натовари клубовете с ненужни разходи с организация, пътуване, хотели, охрана, при положение, че няма да последва разделяне на отборите в първа шестица и втора осмица. В крайна сметка, ако решите да приложите вариант 2, който според нас води до изкривяване на шампионата и несъответства на програмата за провеждане, държим маочвете от XXV и XXVI кръг да не се играят, защото са абсолютно излишни. Задължително е обаче да бъдат изиграни останалите мачове от турнира за Купата на България, както и баражите за определяне на изпадащите отбори и отборите за участие в Европейските клубни турнири.

Наясно сме със ситуацията в страната и изразяваме нашата надежда, че тя ще отмине скоро. Изразяваме нашата подкрепа в борбата с вируса COVID-19 и се надяваме тя да достигне своя благополучен завършек. Пожелаваме на всички да бъдат здрави!
Още по темата: общо новини по темата: 284
20.07.2020
20.07.2020
17.07.2020
11.07.2020
09.07.2020
09.07.2020
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Отличиха Якуб Пьотровски на церемонията във футбола
Носител на "Оскар" уважи наградите във футбола
Избраха най-добрите в минифутбола
Евдокия Попадинова е футболист №1 при дамите
Петър Хубчев заслужи приза "Лъвско сърце – Трифон Иванов"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: