Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (11) | Вчера (2)
Талант от Русе: Искам да направя трансфер в първенство от Топ 5 на Европа
Автор: Екип Ruse24.bg 09:40 / 04.05.2020Коментари (0)992
©
Бисер Бонев е един от големите таланти на Ботев (Пловдив), който съвсем скоро ще получи шанс за изява в представителния тим на "канарчетата". Младокът, роден на 04.06.2003 година, подписа професионален договор с клуба в края на миналата година, след което проведе подготвителен лагер с отбора в Турция. Прекъсването на шампионата заради пандемията от COVID-19 не му позволи да запише своя официален дебют с жълто-черната фланелка. На Бонев се възлагат големи надежди от наставника Ферарио Спасов и скоро той може да дебютира под негово ръководство, както направиха Димитър Тонев, Станислав Работов, Атанас Стоименов, Никола Илиев и Иво Казаков.

Къде те намирам в момента и как поддържаш форма през този тежък период?

- Добър ден! Намирам се в родния ми град Русе. През тези наистина трудни месеци за спорта не съм спирал да се готвя индивидуално, като тренирам у дома, бягам и изпълнявам упражнения с топка в домашни условия.

Сам каза, че си от Русе. Как пристигна в школата на Ботев (Пд)?

- Преди три години Трифон Пачев се свърза с мен и семейството ми и предложи да премина в школата на "жълто-черните". С моето семейство преценихме, че това е най-доброто място за моето развитие и така дойдох през лятото на 2017 в Ботев. Не съжалявам, защото това е най-доброто място за развитие на млади таланти в България.

След като подписа професионален договор с клуба в края на 2019, ти проведе и подготовка с отбора в Турция. Какво ти направи впечатление тогава и каква беше атмосферата в тима?

- Като първа подготовка за мен с първия отбор изпитвах притеснение в началото, но с течение на времето и помощта на треньорския щаб и съотборниците ми бързо успях да свикна с изискванията. Атмосферата е прекрасна, защото младите играчи в клуба получават помощ и шанс за изява.

След първата седмица на март, точно преди обявяването на Извънредното положение в България, Ботев се изправи срещу Славия. Ти попадна за първи път в групата за официален мач на "канарчетата". Очакваше ли да запишеш дебют?

- Искрено се надявах да запиша дебют, но това зависи от треньорския щаб. Моята задача е да се готвя всеотдайно и пълноценно и да чакам своя шанс.

Като каза шанс, очаква се ти, както и още таланти на Ботев да получите шанс от треньора Ферарио Спасов. Притесняват ли те очакванията?

- Първо искам да отлича работата на треньорския щаб начело с Ферарио Спасов за това, че се налагат млади играчи. Очакванията не ме притесняват, а по-скоро ме амбицират да покажа своите качества и да се утвърдя в мъжкия футбол.

Играеш като халф в средата на терена. От кого попиваш знания в занаята или по-точно кои са твоите учители във футбола?

- Да, играя на позицията халф. Има много играчи, които харесвам. Като съотборника ми Тодор Неделев например. На терена се опитвам да покажа индивидуалния си характер.

Имаше ли интерес към теб от софийските грандове, преди да подпишеш професионален договор с Ботев (Пловдив)?

- Да, към мен имаше интерес от водещите отбори в България, но избрах да остана в Ботев, защото това е отборът, който е дал много за моето развитие като футболист и човек.

За финал - какви са амбициите ти в професионален план?

- Първо искам да се утвърдя в Ботев, след което да направя успешен трансфер в топ 5 първенствата на Европа.

Интервюто е на Илия Иванов, Sportal.bg
Още по темата: общо новини по темата: 284
20.07.2020
20.07.2020
17.07.2020
11.07.2020
09.07.2020
09.07.2020
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: